Poznati

Miloš Timotijević o Anđelini Džoli: Na kraju se ispostavilo da nije baš neki reditelj

Komentari

Autor: Euronews Srbija, TV Prva

15/12/2021

-

15:20

Miloš Timotijević o Anđelini Džoli: Na kraju se ispostavilo da nije baš neki reditelj
Miloš Timotijević o Anđelini Džoli: Na kraju se ispostavilo da nije baš neki reditelj - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić, Tanjug AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Miloš Timotijević, zvezda hit serije "Besa", imao je priliku da sarađuje sa svetski poznatim ličnostima iz sveta filma, među kojima je bila i Anđelina Džoli. 

Iako je retko komentarisao svoj angažman u Anđelininom rediteljskom prvencu "U zemlji krvi i meda" gde je igrao, kako je svojevremeno opisivao "najgoreg od najgorih", nedavno se u emisiji "Šok tok" na televiziji Prva ipak dotakao tog iskustva.

"Ta tema je nekako potrošena, što se mene tiče", izjavio je Timotijević, koji je prethodno naglasio da se zasitio uloga u uniformi. 

"Najviše bi trebalo da pričamo o tome koliko je taj film loš", izjavio je glumac koji smatra da se Džoli nije najbolje snašla u rediteljskoj stolici.

Upitan da li je Anđelina bila previše stroga kao rediteljka, odgovorio je da je bilo upravo suprotno.

"Ona je previše blaga i previše popustljiva, to je bio jedan od ključnih (problema), jer ona nema jasnu viziju kako to treba da izgleda", rekao je Timotijević.

Tanjug/AP/Domenico Stinellis

 

"Mi smo generacija, mi smo isto godište ona je par meseci mlađa od mene. Ja sam nju poznavao kao glumicu i prvi put sam se sreo s njom kao rediteljem. To je bio njen prvenac i na kraju se ispostavilo da nije baš neki reditelj. Taj scenario je bio pristojniji od njene režije i na kraju, prema mom mišljenju, najviše bi trebalo da pričamo koliko je taj film u stvari loš. Ali to je moje mišljenje. Ja mu ne bih dao prelaznu ocenu", naglasio je glumac.

Veći budžet - veći pritisak

Timotijević je godinama bio vrlo tražen u međunarodnim filmskim projektima. Nakon filma "U zemlji krvi i meda" (2011), godinu dana kasnije snimio je britanski horor "Černobilski dnevnici" (Chernobyl Diaries), a 2014. pojavio se u filmu "The Novembar Man", u kom je glavna uloga poverena Pirsu Brosnanu.

U istom intervjuu za TV Prva glumac je uporedio rad u inostranstvu sa radom u Srbiji.

"Paralela je vrlo jednostavna: novac. Jedino što odvaja naš sistem od njihovog sistema je novac. Ako vam je budžet onakav kakav treba da bude, vi onda imate vremena i za probe i za kostimske probe, glumačke probe, da provedete u preprodukciji... Osećate se mnogo lagodnije, ali pošto su budžeti veći, osećate i veći pritisak.

"Lik koji sam tumačio bio je grozan prema ženama"

Film "U zemlji krvi i meda" smešten je u vreme rata u Bosni i govori o Danijelu (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović), dvoje ljudi s različitih strana koje se nalaze u okrutnom sukobu. Danijel se bori na strani Srba, dok je Ajla, Bošnjakinja u zatočeništvu u logoru kojim on komanduje. Oni su se znaju se i od pre rata, koji je prekinuo njihovu moguću ljubavnu priču, ali u novim okolnostima njihova odanost je neizvesna. 

Film je dobio loše ocene kritike i publike na svetskom nivou, a na mreži IMdB dobio je "skromnu" ocenu 4,5. 

Timotijević, koji je u filmu igrao lik vojnika Đure, ranije je u intervjuu za eKapiju opisao Džoli kao osobu.

"Vrlo je interesantna, čak veoma posebna po svemu i fizički i psihički. U svakoj gužvi odmah bi je primetili. U priči sa sagovornicima potpuno je opuštena. Upoznali smo se na kastingu za njen film, a potom i u Mađarskoj pri probi kostima. Zahvalila mi je što igram u njenom filmu", rekao je tada Timotijević. 

"Sve glumce je vodila u Njujork, na svetsku premijeru filma, a zatim i u Berlin na filmski festival. U filmu sam igrao najgoreg od najgorih. Lik koji sam tumačio bio je grozan prema ženama. Ali, Andželina je u Ujedinjenim nacijama uspela da 'upiše' zakon da je – silovanje ratni zločin", ispričao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin