Poznati

Anđelina Džoli o bivšem mužu Bredu Pitu: Plašila sam se za bezbednost svoje dece

Komentari

Autor: Guardian

07/09/2021

-

11:28

Anđelina Džoli o bivšem mužu Bredu Pitu: Plašila sam se za bezbednost svoje dece
Bred Pit i Anželina Džoli - Copyright AP/Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Anđelina Džoli je u novom intervjuu za britanski Gardijan progovorila o problemima koje je imala neposredno pre razvoda od svog bivšeg muža Breda Pita.

Džoli je govoreći o svojoj novoj knjizi o pravima dece pod nazivom "Know Your Rights" koju je kao vodič za mlade ljude napisala u saradnji sa advokatom Džeraldin Van Buren i Amnesti Internešenelom, izjavila da su i prava njene dece bila ugrožena.

Upitana zašto je napisala knjigu, Džoli je rekla: "Upoznala sam previše dece koja žive sa tim da neko krši njihova prava - izbeglice, mlade žrtve silovanja. Nisam mogla da razumem zašto i dalje moraju da se bore za nešto što je elementarna stvar, kao što je njihovo pravo. To me je jako razljutilo. Onda sam imala iskustvo u Sjedinjenim Američkim Državama sa mojom sopstvenom decom. Setila sam se dečjih prava, pogledala sam listu i pomislila: ovo je za situacije kada želiš da budeš siguran da postoji podrška za decu u tvom životu".

Zatim se izvinila novinaru zato što ne može da bude direktnija.

"Onda sam otkrila da Sjedinjene Američke Države nisu ratifikovale prava dece. Jedan od načina na koji to utiče na decu je njihov glas na sudu. Dete u Evropi ima bolje šanse da se izjasni na sudu, nego dete u Kaliforniji. To mi dovoljno govori o ovoj zemlji", rekla je Džoli.

AP/Grant Pollard

Anđelina sa decom: Vivijen, Zaharom, Šajlo i Noksom

Upitana zbog čega je strahovala za prava svoje dece, ispričala je: "Još sam u sudskom procesu. Ne mogu da govorim o tome", ali je na molbu novinara da klimne glavom ukoliko govori o optužbama za nasilje u porodici koje iznela protiv bivšeg muža Breda Pita, potvrdila njegove pretpostavke. Da li se plašila za bezbednost dece?

"Da, plašila sam se za celu porodicu", rekla je Džoli.

Anđelina i Bred bili su jedan od najpoznatijih holivudskih parova i zajedno su proveli ukupno 12 godina. Međutim, u septembru 2016. podneli su zahtev za razvod koji je finalizovan tek tri godine kasnije. Bivši supružnici još se bore za starateljstvo nad decom, nakon što je Džoli protiv njega iznela optužbe za nasilje u porodici. Federalni istražni biro objavio je da neće podneti optužnicu protiv glumca, oslobodivši ga sumnjičenja, nakon incidenta u privatnom avionu u kom je Pit, navodno, bio nasilan prema Medoksu, koji je tada imao 15 godina.

Pet dana nakon incidenta, Džoli je podnela zahtev za razvod, navodeći nepomirljive razlike. Pit je priznao da je imao probleme sa alkoholom i priključio se grupi anonimnih alkoholičara, nakon što su se razišli. 

"Ono što znam je da kad je dete fizički ili emocionalno povređeno ili je prisustvovalo povređivanju nekoga koga vole, to može naneti štetu tom detetu. Jedan od razloga zbog kojih deca moraju da imaju ova prava je taj što bez njih mogu da žive nebezbednim, nezdravim životom", rekla je Džoli. 

"Osećala sam da sam pomalo luda"

Glumica je imala problematično odrastanje, priznajući da je eksperimentisala sa drogama, uključujući i heroin, da je prekomerno pila i da se samopovređivala kako bi prevazišla osećaj praznine. Počela je da živi s dečkom već u 14 godini života. 

AP/Richard Shotwell

 

"Trebalo mi je mnogo vremena da osetim da ikome mogu biti korisna, jer sam osećala da sam pomalo luda, da sam van kontrole i da nemam mir. Da me je neko pitao kao tinejdžerku da li bih mogla da budem nečija majka ili da budem od bilo kakve koristi Ujedinjenim nacijama ili da napišem knjigu, rekla bih: apsolutno ne", ispričala je Džoli.

Ipak, ona kaže da je i dalje ista osoba, samo je sada našla način da usmeri svoju energiju. 

"Tražila sam slobodu, istinu, osećanja. Želela sam da osećam duboko i iskusim život duboko. Odrasla sam u Holivudu, a ovaj grad je poremećen. Povredilo me je mnogo različitih stvari u životu", rekla je ona.

Među stvarima koje su je povređivale u mladosti, navodi da je njena majka, glumica Maršelin Bertran mnogo patila.

"Moj otac je imao aferu i onda je imala brojne izazove sa alimentacijom. Kada je izgubila svoje roditelje, bila je potpuno slomljena i bila sam rešena da joj pomognem", kaže Džoli, objašnjavajući da je tako kao vrlo mlada i dospela u svet manekenstva i glume. 

Svađala se s Pitom zbog Harvija Vajnstina

Nije uvek imala osećaj da se njena prava poštuju, ali je prvi put osetila da treba da se zauzme za sebe, kada je Harvi Vajnstin pokušao da je napadne. S ozloglašenim holivudskim producentom, koji je trenutno na robiji zbog višestrukih seksualnih napada i silovanja, došla je u dodir kada je imala samo 21 godinu i snimala je film "Playing by Heart".

Ističe da žene često umanjuju napad koji su pretrpele, ako uspeju da pobegnu, što je i ona uradila kada joj se to dogodilo.

"Ako uspete da izađete iz sobe, mislite da je pokušao napad, ali da nije uspeo. Ali istina je da je sam pokušaj i iskustvo pokušaja nasilje", kaže Džoli za Gardijan, dodajući da ne želi da skreće razgovor na Harvija. Ipak, kaže da je morala da beži od njega.

"Držala sam se podalje i upozoravala ljude vezano za njega. Sećam se da sam rekla Džoniju, mom prvom mužu da ispriča drugima o tome i da upozori devojke da ne idu same s njim. Pitali su me da radim 'Avijatičara', ali sam odbila, jer je on bio uključen. Nikada više nisam sarađivala s njim. Jako teško mi je palo kad je Bred to učinio", rekla je glumica.

Pit je 2009. igrao u Tarantinovim "Prokletnicima" iza kojih je stajala Vajnstinova kompanija. Takođe, 2012. Pit je sa Vajnstinom radio kao producent u trileru "Killing Them Softly", a Džoli smatra da je on time umanjio seksualni napad koji je doživela. 

"Svađali smo se zbog toga. Naravno da me je to bolelo", kaže ona komentarišući to što je njen tadašnji muž sarađivao sa čovekom za kog je znao da je prema njoj bio nasilan. Ona je, međutim, odbila da sa njim prisustvuje na promocijama filma.

Upitana kako se oseća posle svega kaže: "Jako je teško odgovoriti na to pitanje. Kako sam? Shvatam da nekad možete preživeti neke stvari, ali da više ne znate kako se osećate niti živite na isti način. Tako da sada pokušavam da budem ponovo otvorena kao ljudsko biće. Samo želim da se moja porodica izleči i da svi nastavimo dalje, svi mi, uključujući i oca moje dece. Želim da budemo u miru. Uvek ćemo biti porodica", kaže Džoli.

Komentari (0)

Magazin