Poznati

Anđelina Džoli tvrdi da Bred Pit pokušava da iskoristi svoj status zvezde, kako bi dobio poseban tretman pred sudom

Komentari

Autor: Yahoo Entertainment

23/09/2021

-

23:30

Anđelina Džoli tvrdi da Bred Pit pokušava da iskoristi svoj status zvezde, kako bi dobio poseban tretman pred sudom
Anđelina Džoli i Bred Pit - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Anđelina Džoli optužila je Breda Pita da pokušava da iskoristi svoj status zvezde, kako bi dobio poseban tretman pred sudom. 

Pitovi advokati u ponedeljak su zatražili da se vrati sudija koji je bio nadležan u njihovoj borbi za starateljstvo nad decom, a čije je izuzeće ranije Džoli tražila, tvrdeći da je pristrasan. 

Međutim, pravni tim glumice insistira da sud ostane pri odluci, piše portal Page Six koji je imao uvid u sudske dokumente. 

"Ovakve igrarije, koje su poslednji pokušaj slavnog parničara da traži poseban tretman, nisu nešto na šta Sud treba da troši svoje ograničene resurse. Ovde nema šta da se gleda ili preispituje", stoji u dokumentima.

Pitu je u junu dodeljeno zajedničko starateljstvo nad decom, protiv čega se Džoli pobunila. 
Glumica je tvrdila da je troje od njihovo šestoro dece želelo da svedoči protiv Pita, ali ih je u tome sprečio sudija Džon Oderkirk.

Međutim samo mesec dana kasnije, advokati glumice ubedili su kalifornijski Apelacioni sud da je Oderkirk bio pristrasan u tom slučaju i da treba da bude izuzet iz odlučivanja o pitanjima nekadašnjeg bračnog para. Inače, Oderkirk je privatni sudija koji je i venčao Džoli i Pita 2014. godine.

AP/Evan Agostini

 

Pit sada traži dozvolu za pokretanje žalbe protiv takve odluke. Takođe, u odvojenom slučaju, Pit pokušava da spreči Džoli da proda svoj deo njihovog imanja u Francuskoj Šato Miraval, vrednog 164 miliona dolara. 

"Plašila sam se za svoju porodicu"

U velikom intervjuu za britanski Gardijan Džoli je ranije rekla da je strahovala za prava svoje dece, ali nije želela da precizira zašto, jer je "još u sudskom procesu". 

Na molbu novinara da klimne glavom ukoliko govori o optužbama za nasilje u porodici koje iznela protiv bivšeg muža Breda Pita, potvrdila njegove pretpostavke. Da li se plašila za bezbednost dece?

"Da, plašila sam se za celu porodicu", rekla je tada Džoli.

Anđelina i Bred bili su jedan od najpoznatijih holivudskih parova i zajedno su proveli ukupno 12 godina. Međutim, u septembru 2016. podneli su zahtev za razvod koji je finalizovan tek tri godine kasnije. Bivši supružnici još se bore za starateljstvo nad decom, nakon što je Džoli protiv njega iznela optužbe za nasilje u porodici.

Federalni istražni biro objavio je da neće podneti optužnicu protiv glumca, oslobodivši ga sumnjičenja, nakon incidenta u privatnom avionu u kom je Pit, navodno, bio nasilan prema Medoksu, koji je tada imao 15 godina.

Pet dana nakon incidenta, Džoli je podnela zahtev za razvod, navodeći nepomirljive razlike. Pit je priznao da je imao probleme sa alkoholom i priključio se grupi anonimnih alkoholičara, nakon što su se razišli, ali se razmirice među bivšim partnerima još nisu okončale.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin