Aktuelno iz kulture

Obrušio se deo plafona u Domu omladine tokom kocerta Big Benda

Komentari

Autor: Euronews Srbija / RTS

03/10/2022

-

14:29

Obrušio se deo plafona u Domu omladine tokom kocerta Big Benda
Dom omladine Beograda - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Deo plafona pao je tokom koncerta Big Benda RTS-a koji je održan u petak u Domu omladine. Muzičari su nastavili koncert kao da se ništa nije dogodilo.

Kako je Internet portalu RTS-a potvrdio basista Big benda RTS-a Milan Pavković svi muzičari su dobro i nisu povređeni.

Ističe da je deo plafona pao na pojačalo i da mu je srušio stalak za note.

"Imali smo sreće, promašilo nas je za dvadesetak centimetara", dodao je Pavković za RTS. 

"Dom omladine Beograda izuzetno žali zbog nemilog događaja"

U zvaničnom saopštenju Doma omladine Beograda za Euronews Srbija stoji da je sa plafona tokom koncerta otpao deo izolacionog materijala veličine oko jednog kvadratnog metra.

"Dom omladine Beograda izuzetno žali zbog ovog nemilog događaja i izvinjava se učesnicima i publici na svim eventualno nastalim neprijatnostima", stoji u saopšetnju.

Kako se navodi, Dom omladine Beograda redovno vrši kontrolu bezbednosnih uslova u svim svojim salama, ali "uvek postoje neočekivane okolnosti više sile koje mogu dovesti do neželjenih događaja, kao što je to bio slučaj i prilikom održavanja ovog koncerta".

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Dom omladine Beograda trenutno vrši utvrđivanje stanja na plafonu Velike Sale DOB-a, sa namerom da se utvrdi šta se i zašto se dogodilo. Predmetna sala je kompletno renovirana i puštena u rad 2012. godine. Takođe, ova sala DOB-a je osigurana od svih štetnih događaja kod poznate osiguravajuće kompanije i ova kompanija je zvanično obaveštena o štetnom događaju. U toku je stručna procena štete, od strane stručnih procenitelja osiguravajuće kompanije, i utvrđivanje okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja. Nakon zaključka stručnjaka i detaljnog pregleda celokupnog prostora, po hitnom postupku biće sprovedena sanacija nastale štete", stoji u saopštenju.

Moguće je da su do propadanja plafona dovele obilne padavine

Prema predstavnicima DOB-a, Velika sala se nalazi 16 metara ispod nivoa Dečanske ulice i imajući u vidu ovu činjenicu "postoji opravdana mogućnost da je tokom proteklih obilnijih kišnih padavina određena količina vode skriveno prodrla do plafonske konstrukcije u ovoj sali i oslabila pokrivne izolacione materijale čiji je jedan deo, neočekivano i bez vidljivog spoljnog oštećenja, pao tokom održavanja koncerta".

"Najvažnije u nemilom događaju je što niko od izvođača na bini nije bio direktno izložen padu izolacionog materijala, niti je bilo povređenih. Dom omladine Beograda se još jednom izvinjava svim akterima događaja na pretrpljenoj neprijatnosti i uverava javnost da preduzima sve neophodne mere kako bi se Velika sala DOB što pre osposobila za nastavak dalje programske aktivnosti, kao i kako bi se sprečilo ponavljanje sličnih događaja u budućnosti. O toku sanacije DOB će obavestiti javnost u predstojećim danima", zaključuje se u saopštenju.

Podsećamo, u Velikoj sali Doma omladine u petak je održan koncert Big benda koncertnim programom u partnerstvu sa Fakultetom muzičke umetnosti.

Koncert "It's time for Jazz" bio je prilika da se obeleži prvih 10 godina rada džez odseka FMU.

Sa Big Bendom RTS-a, kao specijalni gosti solisti nastupili su profesori Katedre za džez i popularnu muziku FMU, a na programu su bile njihove kompozicije i neki od omiljenih džez standarda.

Komentari (0)

Kultura