Aktuelno iz kulture

Glumac Vladimir Nićiforović: Film "Ala je lep ovaj svet" vraća veru u ljubav

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2022

-

10:54

Glumac Vladimir Nićiforović: Film "Ala je lep ovaj svet" vraća veru u ljubav
Vladimir Nićiforović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Vladimir Nićiforović ostvario je zapažene uloge u pozorištima Republike Srpske, ali i u domaćem serijskom programu. 

Od nedavno imamo priliku da ga vidimo u filmu "Ala je lep ovaj svet" Filipa Čolovića, što je za njega prvo gostovanje na velikom platnu.

Nićiforović ističe da nikad ne priželjkuje glavne već sporedne likove, jer su takvi uvek "obojeniji".

"U ovom filmu sam haker sa juga Srbije koji je pljačkao banke. Ja sam sebi u biografiju stavio da je on te pare dao u humanitarne svrhe. Nadam se da će (ubuduće) biti takvi likovi", rekao je Nićiforović u novoj emisiji Tanjug Reflektor.

Glumac je ispričao da gledoaci filma "Ala je lep ovaj svet" mogu da vide da "ljubav pripada svima, da svi imaju šansu za ljubav i anđela čuvara".

"Verujem da će film da vrati veru u ljubav ako su je izgubli i da vide da u stvari suprotne strane karaktera mogu da se sretnu, zavole i pronađu u ljubavnoj priči", rekao je Nićiforović.

U "Ala je lep ovaj svet" Nićiforović je odigrao svoju prvu filmsku ulogu za koju se ozbiljno pripremao, a od izazova ističe jagodinsko narečje, iako nikad nije glumio na nekom dijalektu  i nema nijednu kaznu u životu.

Primetivši da film, posebno francuski, ume da donese bajkovitost, posebno preko naratora, Nićiforović je istakao ulogu Nikole Pejakovića Kolje, navevši da on to tako "predivno radi, da možeš da žmuriš i da sve vidiš", što je "jedna od lepota ovog filma".

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Glavne junake ove posve drugačije ljubavne priče čine anđeo Ljubiša (Nikola Pejaković) koji pokušava da spoji nespojivo: neafirmisanog reditelja Batu (Andrija Kuzmanović), i popularnu i harizmatičmu TV voditeljku Unu (Anđelka Prpić), a dodatno se u sve to meša policijski inspektor Trišić (Andrej Šepetkovski). 

Film je pretpremijerno prikazan letos na 46. izdanju Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, gde je osvojio Nagradu publike.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura