Aktuelno iz kulture

"Rezerva": Princ Hari predstavio naziv i izgled korica svojih memoara

Komentari

Autor: Metro.co.uk

27/10/2022

-

15:46

"Rezerva": Princ Hari predstavio naziv i izgled korica svojih memoara
"Rezerva": Princ Hari predstavio naziv i izgled korica svojih memoara - Copyright Tanjug/AP/Random House Group

veličina teksta

Aa Aa

Princ Hari otkrio je naziv i izgled korica svojih memoara, koji bi trebalo da budu objavljeni 10. januara naredne godine. 

Prema objavi izdavača "Penguin Random House", knjiga pod nazivom "Spare" ili u doslovnom prevodu "Rezerva", je delo napisano sa "sirovom, nepokolebljivom iskrenošću, punom "uvida, otkrića, samopreispitivanja i s mukom stečenih spoznaja o večnoj nadmoći ljubavi nad patnjom".

Naziv memoara mogao bi da upućuje na činjenicu da je princ Hari "rezervni" deo kraljevske porodice, jer nije prvi u redu za presto. 

Knjiga od 416 strana biće objavljena na 16 jezika, a imaće i audio izdanje u kom je čita sam princ Hari.

Inače, plan je da sav prihod od memoara donira britanskim humanitarnim organizacijama. 

 

 

Izdavač je vojvodu od Saseksa opisao kao "muža, oca, humanitarca, vojnog veterana, borca za mentalno zdravlje i životnu sredinu".

Hari i njegova supruga Megan Markl odrekli su se dužnosti unutar kraljevske porodice 2020. godine i preselili u Sjedinjene Američke Države, a od tada su više puta otvoreno iznosili svoja iskustva iz života pod okriljem Krune.

U eksplozivnom intervjuu za Opru Vinfri princ je ispričao da je ostao bez finansija koje mu je ranije davala porodice i da obezbeđenje plaća od novca koji je nasledio od majke, princeze Dajane.

Knjiga je trebalo da bude objavljena nešto ranije, ali britanski mediji spekulišu da je na odlaganje njenog predstavljanja uticala smrt kraljice Elizabete Druge u septembru ove godine. 

U planu je i dokumentarna serija o životu vojvode i vojvotkinje od Saseksa u izdanju Netfliksa, koja bi trebala da bude objavljena u decembru ove godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura