Aktuelno iz kulture

Više od 60 hiljada gledalaca za mesec dana: "Vera" najgledaniji film u domaćim bioskopima

Komentari

Autor: Tanjug

07/12/2022

-

17:50

Više od 60 hiljada gledalaca za mesec dana: "Vera" najgledaniji film u domaćim bioskopima
Jovana Stojiljković - Copyright Promo/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Gotovo mesec dana nakon svečane beogradske premijere i početka bioskopske distribucije, film "Vera" izbio je na prvo mesto gledanosti u domaćim bioskopima, ubedljivo nadmašivši brojne holivudske blokbastere, saopštili su distributeri. 

Film je do sada pogledalo više od 60.000 gledalaca širom Srbije i regiona, čime je "Vera" već postala jedan od najvećih ovogodišnjih bioskopskih hitova.

"Filmovi su tu zbog publike koja ih gleda", izjavila je tim povodom glavna glumica Jovanom Stojiljković, i dodala la da joj je drago što je toliki broj ljudi do sada pogledao naš film. 

"Sa raznih premijera širom Srbije i regiona nosim samo najlepša iskustva i veliku zahvalnost na svim komentarima i pohvalama koje sam čula. Hvala vam", poručila je Stojiljković. 

Velika beogradska premijera "Vere" održana je 9. novembra u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade, nakon čega su upriličene i premijere u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Banjaluci, Podgorici i, nedavno, u Beču.  

"Vera" je, podsećamo, melodrama sa elementima trilera nadahnuta uzbudljivom istinitom pričom o Veri Pešić, višestrukoj špijunki iz vremena Drugog svetskog rata. 

Reditelj filma je Nedeljko Kovačić, scenaristi Kristina Đuković i Nedeljko Kovačić, originalnu muziku potpisuje Magnifiko, a producentkinja filma je Danka Milošević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura