Aktuelno iz kulture

Siniša Ubović: Život kratko traje da bi trošio svoje dane uludo, ne mora svaki posao da bude moj

Komentari

Autor: Tanjug

15/12/2022

-

10:34

Siniša Ubović: Život kratko traje da bi trošio svoje dane uludo, ne mora svaki posao da bude moj
Siniša Ubović: Život kratko traje da bi trošio svoje dane uludo, ne mora svaki posao da bude moj - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Siniša Ubović u novoj predstavi "Valcer poručnika Nidrigena" koja se izvodi u Madlenijanumu tumači dva različita karaktera.

Prema njegovim rečima, tragao je za izrazom koji bi mogao da bude u sinergiji sa onim što drugi protagonisti predstavljaju u tom komadu. 

"Trudio sam se da dođem do izraza koji će dovesti ljude da se zapitaju da li je to isti glumac", naveo je Ubović u intervjuu za Tanjug.

Prvi lik Konrad je mladi kadet koji ima zadatak da iz svoje poltronske pozicije obezbedi sebi poziciju i preporuči se kod pukovnika koji vedri i oblači.

"U tom smislu mi je bilo potrebno da imam dovoljno energije, da budem brz spretan i radim 'ispod žita', da pronađem načine, kada ću da se dodvorim pukovniku, a kada da napravim preokret i svojim postupkom dovedem do tragične priče", rekao je glumac.

Navevši da mu je bio cilj da gledaocima "od prve replike bude jasno sa kakvim likom imamo posla", Ubović je rekao da je to "esencija jednog zla koje tinja u tom čoveku".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Ti pomoćnici sebi daju za pravo da budu gori i grđi od onih za koje rade. Potrebu da se pozicioniraju i pokažu dokle su spremni da idu - meni je bilo vrlo zanimljivo da to pronađem u tim likovima", rekao je Ubović.

Glumac je 2012/13. doneo svesnu odluku da pauzira u pozorištu i nije bio pristan na sceni, da bi u proteklih godinu i po ostvario tri uloge -  u "Beračima snova" Zvezdara teatra, "Balonu" na sceni "Vuk" i sada u "Madlenijanumu".

"Doneo sam odluku da pauziram u jednom trenutku zato što je meni lično postalo svega previše. Nije mi bilo izazovno da igram u komadima koji su mi se nudili i kao čovek sam osetio potrebu da pauziram. Shvatio sam da mi se nude uloge u kojima ne mogu da stojim baš do kraja iza njih, kao da ne govorim svoju istinu nego nekog drugog", naveo je glumac.

Želeči  da napravi otklon i da sebi oduška, Ubović je potom radio radio drame i neke serije, do trenutka dok nije ponovo dobio neke izazovne uloge u pozorištu.

"Važno je da čovek u ovom poslu ne izgubi sebe, da pita da li moje učešće u ovom komadu nešto znači, da li ovim što radim pravim pomak na bilo kom nivou. Ukoliko je stagnacija, nešto u čemu se ne pronalazim, bolje je odustati, prepustiti nekom ko će biti srećan što učestvuje u tom komadu", rekao je Ubović.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Glumac je istaka oda istinski veruje da "kad se pred nama jedna vrata zatvaraju, to nije znak da je kraj, nego da nam taj put  u ovom trenutku nije potreban i da nas čeka sigurno nešto mnogo bolje".

"Ključna promena kod mene je počela kad sam postao hrabriji, da slušam sebe. U svakom trenutku znamo da li nešto želimo ili ne. Kad nam nešto prija ili ne. Skloni smo da zarad neke kalkulacije, da nas drugi prihvate, da idemo malo protiv sebe", rekao je Ubović. 

Prema njegovim rečima, potrebna je hrabrost koju nije imao kao glumac na početku karijere, kada je mislio da mora raditi sve što mu se ponudi. 

"Život kratko traje da bi trošio svoje dane uludo. Ne mora svaki posao da bude moj. Nekada je potrebno zastati i sačekati pravu stvar", rekao je Ubović. 

Komentari (0)

Kultura