Aktuelno iz kulture

"Otključavamo vam vrata Beograda": Organizacija Romag organizuje tri koncerta koja slave istoriju prestonice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/12/2022

-

12:31

"Otključavamo vam vrata Beograda": Organizacija Romag organizuje tri koncerta koja slave istoriju prestonice
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Romska neprofitna nevladina organizacija Romag od 28. do 30. decembra organizuje tri koncerta u okviru projekta "Otključavamo vam vrata Beograda".

Tokom tri večeri, koje će biti održane na različitim lokacijama, biće predstavljene najlepše pesme koje slave Beograd kao kulturnu prestonicu.

Posetioce će na svakom od koncerata ugostiti po jedna voditeljka programa koja će ih  provesti kroz istoriju mesta i razdoblja kom je koncert posvećen.

Tako će 28. decembra u muzeju Narodnog pozorišta, prisutne ugostiti Skadarlijka, zatim 29. decembra u Kulturnom centru Beograda gde će im se obratiti savremena beogradska devojka i 30. Decembra u kući Đure Jakšića gde će im se obratiti Dorćolka. Svi koncerti počinju u 19 časova.

U muzičkom delu učestvuju Nataša Tasić Knežević, Zorka Milivojević, Saša Knežević, Anastasija Holc, Branko Tadić i etno hor, dok u šetnju kroz Beograd goste vodi Biljana Tasić.

Cilj projekta je da prikaže kulturni život Beograda od početka 19. veka do današnjih dana, a odnosi se na muzičko stvaralašvo, pisanu i govornu reč i nekih žena koje su obeležile to razdoblje.

Pored toga, Romag 31. decembra, organizuje još dva koncerta u svečanoj sali muzičke škole Mokranjac, sa početkom u 12 i 13 časova. Na prvom koncertu imaćete prilike da čujete najlepše gradske pesme koje su čuvari beogradske tradicije i kulture, a na drugom polaznike Romagovih inkluzivnih radionica.

Projekti se realizuju pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Ministarstva za kulturu. Ulaz je slobodan.

Komentari (0)

Kultura