Aktuelno iz kulture

Prijatelji i kolege se oprostili od Masima Savića: "Ostavio si nas beskrajno tužne"

Komentari

Autor: Tanjug

30/12/2022

-

14:14

Prijatelji i kolege se oprostili od Masima Savića: "Ostavio si nas beskrajno tužne"
Promo/Bitefartcafe - Copyright Promo/Bitefartcafe

veličina teksta

Aa Aa

Komemoracija popularnom pevaču, kompozitoru i gitaristi Masimu Saviću održana je danas u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Od Savića su se oprostili porodica, prijatelji, kolege i poštovaoci njegovog izvanrednog muzičkog opusa.

Komemoracija je počela jednim od Masimovih najvećih hitova, pesmom "Stranac u noći". 

Poslednju počast Saviću odali su Sanja Doležal, Alka Vuica, Marko Tolja, Vladimir Kočiš Zec, Vana, Vlatka Pokos, Husein Hasanefendić, Nina Obuljen Koržinek i mnogi drugi. 

Savićev prateći bend i prijatelji muzičari, oproštali su se od velikog umetnika  uz instrumentalna izvođenja njegovih pesama, projekcije stihova i fotografija sa koncerata i iz privatnog života.

U ime benda violinista Bruno Urlić oprostio se od istinskog umetnika rečima da je Savić iz njih izvlačio najbolje. 

"Nikada se nije ustručavao da nas pohvali, a kad bi mu nešto smetalo uradio bi to gospodski, u četiri oka", napomenuo je, dodavši da će im nedostajati jer znaju koliko je još imao sjajnih ideja.

"Massimo je bio čovek koji je još 1983. snimio verovatno najbolji art rock album na ovim prostorima, pa kroz saradnju sa Zrinkom otpevao neke od besmrtnih pop pesama", rekao je pevač grupe Pavel Aljoša Šerić.

"Mnogo će nam nedostajati njegovi famozni telefonski pozivi u sitne sate kad bismo dugo razglabali o muzici, stihovima, smislu besmisla, izvođačima koje je voleo i o onima koje nije, iako o tome nikada ne bi govorio u javnosti", dodao je.

Promo/Bitefartcafe

 

Ivan Dečak, pevač grupe "Vatra", prisetio se svog susreta s Massimom, kada ga je, dok je još bio mladi muzičar, a on već regionalna zvezda, primio u svoj automobil da ne kisne.

S vremenom mu je Massimo, napomenuo je, postao "Max", prijatelj i muzički suputnik, dopustio mu da mu se približi, upozna s porodicom i s istinskom pažnjom preslušavao njegove nove pesme.

"Otišao si u treptaju oka, a još smo jedan drugom toliko toga trebali reći", rekao je Dečak,

Biranim rečima od Massima se oprostio i njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik, direktor Aquarius Recordsa, Boris Horvat, podsetivši na poslednji, nedavno održani veliki koncert u zagrebačkoj Areni koji će se dugo pamtiti. 

"Ostavio si nas beskrajno tužne, ali i ponosne što si delio s nama svoje reči samo onako kao si ti to znao", poručio je.

U holu HNK postavljena je Knjiga sećanja u koju su mnogi upisali svoje poslednje pozdrave.

Ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, gde je Massimo imao neke od svojih najboljih koncerata, do 31. decembra se i dalje mogu paliti sveće i polagati venci u spomen na njega.

Massimo Savić preminuo je prošle nedelje u 61. godini nakon kratke i teške bolesti u Zagrebu. 
Sahrana je zakazana za 3. januar u Gradskom groblju Zadar.

Komentari (0)

Kultura