Aktuelno iz kulture

Davni hit "oživela" popularna serija: Svi traže pesmu iz sedamdsesetih zbog nove epizode "The Last Of Us"

Komentari

Autor: Variety

01/02/2023

-

21:50

Davni hit "oživela" popularna serija: Svi traže pesmu iz sedamdsesetih zbog nove epizode "The Last Of Us"
Davni hit "oživela" popularna serija: Svi traže pesmu iz sedamdsesetih zbog nove epizode "The Last Of Us" - Copyright Prinstscreen YouTube/Joe Simonetta

veličina teksta

Aa Aa

Serija "The Last of Us" na HBO jedan je od najgledanijih televizijskih programa današnjice, a zahvaljujući prethodnoj epizodi, povratila je slavu jednoj staroj pesmi iz sedamdesetih.

Slušanost pesme "Long Long Time" Linde Ronstadt na platformi Spotifaj zabeležila je rast slušanja od čak 4.900 procenata i to baš u nedelju 29. januara, nakon emitovanja treće epizode "The Last Of Us".

Pesma se u seriji čuje u scenama sa Bilom (Nik Oferman), Frenkom (Marej Bartlet), kao u i kasnijim kadrovima sa Džoelom (Pedro Paskal) i Eli (Bela Remzi), piše Variety.

"Znao sam da nam treba pesma koja opisuje čežnju, bol, večnu neuzvraćenu ljubav. Nikako nisam mogao da nađem pravu pesmu. Pokušavao sam i pokušavao i onda sam poslao poruku svom prijatelju Setu Rudetskiju, eruditi i voditelju na Sirius XMu na Brodveju. Rekao sam mu 'evo šta mi je sve potrebno' i za dve sekunde je stigao odgovor: – Linda Ronstadt, 'Long, Long Time'. Pomislio sam: 'To je to, to je to'", rekao je producent i reditelj Kreg Mejzin.

Inače, pesmu je napisao Geri Vajt i nalazi se na albumu "Silk Purse", a kao singl je provela 12 nedelja na Bilbordovoj Hot 100 listi. 

Ovo nije prvi put da neki stari hit dobije novi život zahvaljujući popularnim serijama. Prošle godine je zbog upečatljive scene u seriji "Stranger Things" pesma Kejt Buš "Running Up That Hill" ponovo dospela na liste najslušanijih više od trideset godina nakon njenog objavljivanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura