Aktuelno iz kulture

Nagrada "Dušan Radović" za "Stripoterapiju" Ane Petrović

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2023

-

12:13

Nagrada "Dušan Radović" za "Stripoterapiju" Ane Petrović
Nagrada "Dušan Radović" za "Stripoterapiju" Ane Petrović - Copyright Kreativni centar/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Književnica Ana Petrović dobitnica je ovogodišnje nagrade "Dušan Radović" za svoju knjigu "Stripoterapija", kako je danas odlučio stručni žiri u sastavu - Miloš Radović, predsednik i članovi: profesor dr Zorica Hadžić i prof. dr Zorana Opačić.

Autorka i ilustratorka Ana Petrović objavila je nagrađenu knjigu za izdavačku kuću “Kreativni centar” 2022. godine.

Svečana dodela nagrade biće održana u sredu, 8. februara od 12 sati u Biblioteci grada Beograda, ustanovi kulture koja je i osnivač ove književne nagrade stvaralaštva za decu.

U užem izboru za ovu prestižnu književnu nagradu su se, pored nagrađenog, našli i sledeći naslovi: “Mika” Jelene Angelovski (Službeni glasnik), “Pisma iz Verzuniuma” autora Stevana Miloševića (Pčelica), “Novčić sudbine” Ivane Nešić (Kreativni centar) i “Bio jednom jedan strah” Jovice Tišme (Laguna).

Kreativni centar/Promo

 

Grad Beograd i Biblioteka grada Beograda ustanovili su 2021. Nagradu "Dušan Radović" koja se dodeljuje jednom godišnje za književnost za decu i mlade u okviru svih žanrova u prethodnoj godini. 

Nagrada se sastoji od: skulpture, koja je rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića, diplome i novčanog iznosa od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Prethodni, ujedno i prvi dobitnik ove nagrade je pisac Dejan Aleksić za svoju knjigu "Malo, malo pa slon" (Udruženje "Imam ideju", 2021).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura