Aktuelno iz kulture

Trka se zahuktava: Ko je pevačica s najslušanijom evrovizijskom pesmom na Jutjubu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

20/02/2023

-

23:30

Trka se zahuktava: Ko je pevačica s najslušanijom evrovizijskom pesmom na Jutjubu
Trka se zahuktava: Ko je pevačica s najslušanijom evrovizijskom pesmom na Jutjubu - Copyright Printscreen YouTube/Eurovision Song Contest

veličina teksta

Aa Aa

Pesma koja će ove godine predstavljati Norvešku u Liverpulu - "Queen of Kings" - prikupila je najviše pregleda na zvaničnom Jutjub nalogu takmičenja od svih poznatih učesnika Evrovizije. 

Numera Alesandre Mele, kantautorke poreklom iz Italije, trenutno ima 1,7 miliona pregleda, dok su na drugom mestu španska "Eaea" Blanke Palome (1,3 miliona), a na trećem pesma "Mama ŠČ!" kontroverznog hrvatskog sastava Let 3 (1,2 miliona).

Pevačica je ranije ispričala da ova energična pesma govori o njenom ljubavnom životu. Ona je, naime, za norveške medije ispričala da je biseksualka i da pesma oslikava njena dosadašnja iskustva. 

Mele je već sa 12 godina pobedila u italijanskoj verziji takmičenja "X faktor", a u sedmoj sezoni "Voice" u Norveškoj došla je do finala.

Trenutno pohađa muzičku školu LIMPI i živi u Lilehameru. 

Pesma sa kojom će Alesandra nastupiti na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije trenutno je treća na kladioničarskim sajtovima, a ispred nje su samo Ukrajina i Švedska.

Predstavnici Srbije biće poznati 4. marta, kada će se održati finale takmičenja "Pesma za Evroviziju".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura