Aktuelno iz kulture

Zašto je nova epizoda serije "The Last of Us" dobila najniže ocene do sada

Komentari

Autor: Euronews

04/03/2023

-

19:10

Zašto je nova epizoda serije "The Last of Us" dobila najniže ocene do sada
Zašto je nova epizoda serije "The Last of Us" dobila najniže ocene do sada - Copyright Printscreen YouTube/HBO Max

veličina teksta

Aa Aa

Sedma epizoda serije "The Last of Us" pod nazivom "Left Behind", povela je gledaoce u prošlost Eli, jedne od glavnih protagonistkinja.

Slično kao u trećoj epizodi serije i ovog puta u središtu je ljubavna priča, ali je sedma dobila i veliki broj negativnih ocena i trenutno ima "samo 7,5 bodova na IMDb, što je najmanji broj do sada.

Pažnja: U ostatku teksta delimo važne detalje o dešavanjima iz sedme epizode, pa imajte u vidu da bi to moglo da vam pokvari ugođaj, ukoliko još niste gledali seriju.

Na početku sedme epizode ponovo vidimo ranjenog Džoela i Eli koja žuri da ga skloni na sigurno. Dok traži zavoje da previje Džoelovu ranu, vidimo njene uspomene iz bostonske zone karantina, mesecima pre nego što će se glavni protagonisti sresti.

Usred noći budi je njena najbolja prijateljica Rajli (igra je Storm Rajd) i otkriva joj da se pridružila "Svicima" (Fireflies), grupi pobunjenika. 

Rajli je nagovori da se išunjaju napolje u napušteni tržni centar i obećava joj da će provesti najbolju noć u životu. Prijateljice piju, zabavljaju se po tržnom centru, plešu uz Etu Džejms i na kraju se i poljube. Međutim, njihova razdraganost nije dugo trajala jer ih napadne zaraženi i obe i ujede. Eli, za koju znamo da je imuna, odlučuje da sa Rajli provede vreme koje joj je ostalo. 

Poljubac je zasmetao mnogima

Međutim, "Left Behind" je na IMDb "bombardovana" najnižim ocenama, pa joj je čak 14 posto korisnika te plaforme dalo jedinicu. Poređenja radi, prve dve epizode imale su samo 1,8 i 1,9 procenata najnižih ocena. 

Ako je suditi po reakcijama na društvenim mrežama, reč je o tome da je gledaocima zasmetala LGBT priča, baš kao što je to bio slučaj i sa trećom epizodom "Long, Long Time".

Na reakcije dela publike odgovorile su i  glumice Bela Remzi (Eli) i Storm Rajd (Rajli).

"Ovo je 2023. godina. Pa valjda bi trebalo da su neke druge stvari bitnije. Briga o tome ko koga voli mi je apsurdna. Treba to da prihvatimo. Treba da poštujemo to što ljudi biraju ljubav", rekla je Rajd u nedavnom intervjuu.

Remzi je dodala: "Klimatska kriza i slično... Postoji mnogo važnijih stvari oko kojih treba da brinemo od toga da su se dve osobe poljubile na ekranu".

Inače, i u istoimenoj igri Eli je lezbijka, a čak je imala i partnerku u drugom delu.

O čemu se radi u seriji "The Last Of Us"?

Serija "The Last Of Us" počinje u 2003. godini verno oslikavajući na filmskom platnu vizuelne aspekte istoimene igre. Tu prvi put upoznajemo glavnog junaka Džoela Milera, kojeg glumi Pedro Paskal, mnogima poznat kao Oberin iz "Igre prestola", Mandalorac i inspektor Penja iz serije "Narcos". 

Međutim, vrlo brzo svet se okreće naglavačke - mutirana gljivica kordiceps, koja ima sposobnost da manipuliše telom domaćina, počinje da napada ljude i širi vrtoglavom brzinom praveći od njih zombije. Malobrojne nezaraženi primorani su da žive u prenaseljenim enklavama i oskudici. 

Prva i druga epizoda nas potom vode u period dvadesetak godina nakon izbijanja pandemije, gde je Miler sa svojom partnerkom Tes (Ana Torv) važi za jednog od najboljih boraca protiv "zombija". Sticajem neobičnih okolnosti dobijaju zadatak da devojčicu za koju se sumnja da krije ključ uništenja kordicepsa odvedu do uporišta jedne pobunjeničke grupe u kojoj naučnici rade na otkrivanju leka.

Do sada je prikazano sedam epizoda, a sledeća će biti prikazana u nedelju.

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu