Aktuelno iz kulture

Plava ili crvena pilula: Šta je odabrao Kijanu Rivs?

Komentari

Autor: CNN

08/03/2023

-

08:48

Plava ili crvena pilula: Šta je odabrao Kijanu Rivs?
Plava ili crvena pilula: Šta je odabrao Kijanu Rivs? - Copyright Printscreen YouTube/Blu-ray Clips

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Kijanu Rivs odgovarao je nedavno na pitanja fanova na društvenoj mreži Reddit, gde je otkrio koje "suvenire" je sačuvao sa snimanja njegovih popularnih filmova.

Rivs je rekao da ništa od rekvizita nije ukrao, nego da su mu reditelji poklonili neke od predmeta koji su "pripadali" njegovim likovima.

"Imam sat i burmu Džona Vika, mač iz '47 Ronina' i prvu crvenu pilulu koju su mi sestre Vačauski ikada dale", odgovorio je Rivs na oduševljenje njegovih obožavalaca, prenosi CNN. 

Podsećamo, u filmu "Matriks" Neu (Rivs) dobija da bira između plave i crvene pilule, a ta scena osvojila je mesto u popularnoj kulturi kao metafora za sve teške izbore između potencijalno uznemirujuće istine koja menja život i zadržavanja statusa quo.

Termin "uzimanje crvene/plave pilule" koristili su čak i američki političari, a upotrebljavan je i u savremenoj filozofiji, ali i svakodnevnom govoru.

"Ništa ne može da se uporedi sa treniranjem kung-fua"

Inače, Kijanu Rivs trenutno promoviše svoj četvrti "Džon Vik" film koji će biti premijerno prikazan u maju.  Upitan o pripremama za taj i ostale filmove koji su uključivali učenje borilačkih veština, kao što je to slučaj sa "Matriksom".

profimedia

 

"Ništa ne može da se uporedi sa treniranjem kung-fua za 'Matriks', jer je bilo tako jedinstveno. Ali džijudžicu ukombinovan sa džudom i rukovanjem vatrenim ružjem nenadmašno je na svoj način", rekao je glumac.

Rivs je takođe otkrio čime bi želeo da se bavi, da nije postao glumac.

"Kad sam bio dete, želeo sam da budem automobilista, dirigent ili astrofizičar", ispričao je on.

Kao i mnoge njegove kolege, ni on nije ljubitelj pitanja "koji mu je omiljeni film u kom je igrao", ali je ipak odabrao nekoliko.

"Imao sam sreće da igram u nekoliko filmova koji su mi promenili život. Ne mogu da odaberem samo jedan, ali ih ima nekoliko - 'Na obali reke', 'Neverovatna pustolovina Bila i Teda', trilogija 'Matriks', 'Đavolji advokat', 'Tamno skeniranje', 'Moj privatni Ajdaho', 'Tačka prekida', 'Džon Vik'", odgovorio je glumac, izostavivši očigledno četvrti deo "Matriksa", koji je prošle godine dobio loše ocene publike i kritike.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura