Aktuelno iz kulture

Scenaristkinja Marijana Čulić Vićentić o seriji "Dug moru": Ne kupujemo simpatije publike radikalnim obrtima

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2023

-

09:31

Scenaristkinja Marijana Čulić Vićentić o seriji "Dug moru": Ne kupujemo simpatije publike radikalnim obrtima
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Scenario za treću sezonu serije "Dug moru" koja je počela sa emitovanjem na Superstar TV kanalu, potpisuje Marijana Čulić Vićentić koja kaže da su nove epizode otišle "korak dalje po pitanju mističnog realizma".

"Ta linija dobija snažno pojačanje u vidu legende, glumice Seke Sabljić. Konačno ćemo dati odgovore na pitanja šta je to znači biti štriga i dosta ćemo se baviti mediteranskim mističnim realizmom", navela je scenaristkinja u intervjuu za Tanjug.

Za Čulić Vićentić bilo je "inspirativno i izazovno spajanje psihološkog i mističnog realizma", kao i "pletnje suptilnih niti" između psihološkog realizma, stvarnosti i mistike.

Prema njenim rečima, u novim nastavcima je dosta važan psihološk momenat, gde se bave likovima na ozbiljan i dubok način.

"Ne kupujemo simpatije publike radikalnim obrtima, nego samom psihologijom, predistorijom i tajnama", rekla je Čulić Vićentić.

Zahvaljujući stvaranju "Duga mora" sa "ozbiljnim promišljanjem", Čulić Vićentić ocenjuje da se "gledaoci lakše povežu, identifikuju i zasta  prorade u njima neke emocije". 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

U trećoj sezoni postoje "razne psihološke, emotivne i stvarne oluje,  nemirno more u kome junaci neće imati mira i isplivaće razne tajne iz prošlosti, a scenaristkinja ističe kao posebno uzbudljivu liniju priče koja se tiče Drugog svetskog rata.

Čulić Vićentić je istakalda je "Dug moru" autentična i da je postavljena tako da je nemoguće reći da podseća na bilo koju drugu seriju, bilo na HBO ili Netfliksu.

"Toliko je autentična i stvara se bez uticaja sa strane. To je jako teško i izazovno, ali mi je drago što sam deo te priče", navela je Čulić Vićentić.

Serija "Dug moru" rađena je produkciji Monte Royal Pictures i Telekoma Srbija i krenula je sa emitovanjem 13. marta na Superstar TV.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura