Aktuelno iz kulture

Sea dance u Budvi dobio dozvole - na festival uz vakcinu ili test

Komentari

Autor: Tanjug

09/07/2021

-

07:52

Sea dance u Budvi dobio dozvole - na festival uz vakcinu ili test
Sea dance u Budvi dobio dozvole - na festival uz vakcinu ili test - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Crne Gore i Opština Budva dali su saglasnost za održavanje Sea dance festivala u Budvi u periodu od 26. do 29. avgusta, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva ekonomskog razvoja.

Festival će se održati na plaži Buljarica u Budvi, a "realizacijom ovog festivala, Crna Gora i opština Budva postaju prepoznati kao destinacija za mlade, koji se u trenucima smanjenja pandemije prvi odlučuju na putovanja", prenele su podgoričke Vijesti.

Posetioci ne mogu pristupiti festivalima bez potvrde da je prošlo 14 dana od potpune vakcinacije protiv kovid-19 ili negativnog rezultata PCR testa koji nije stariji od 72 sati, brzog antigenskog testa - BAT koji nije stariji od 48 sati, pozitivnog rezultata PCR testa koji je stariji od 14 i nije stariji od 90 dana ili pozitivnog rezultata serološkog testa - antitela klase IgG, koji nije stariji od 90 dana, naveli su iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Iz Ministarstva smatraju da će festival imati pozitivan efekat na ukupan turistički promet, ali i da će dodatno promovisati Crnu Goru, kao odgovornu i sigurnu destinaciju.

S tim u vezi, organizatori festivala, Vlada Crne Gore i Ministarstvo zdravlja će sprovesti kampanju, koja promoviše vakcinaciju kao najbolji odgovor na suzbijanje širenja korona virusa.

Istakli su da je organizator festivala razvio "Sejf ivents" protokole, kao poseban mehanizam mera zaštite, kako bi u pandemijskom i postpandemijskom periodu bilo moguće organizovati događaje većeg formata.

Preporuka za vas

Dušan Kovačević: Očekujemo večeras posebnu magiju, poput one sa prvog Exita kada je festival bio simbol povratka nekog normalnijeg života
Egzit: Čak 84 odsto posetilaca imalo Digitalni zeleni sertifikat u prva 24 sata zamene festivalskih vaučera

Komentari (0)

Kultura