Aktuelno iz kulture

Isabela Roselini dolazi u Srbiju: Slavna glumica podržava Beogradski festival igre

Komentari

Autor: Tanjug

20/03/2023

-

15:48

Isabela Roselini dolazi u Srbiju: Slavna glumica podržava Beogradski festival igre
Isabela Roselini dolazi u Srbiju: Slavna glumica podržava Beogradski festival igre - Copyright Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Izabela Roselini doći će 21. maja u Beograd povodom izvođenja njene autorske predstave "Darvinov osmeh" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, najavila je danas direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung.

Roselini će biti gošća Beogradskog festivala igre, a prihod njena predstave u JDP-u, koja se bavi životinjama i empatijom, ići će azilu za životinje, rekla je Jung na konferenciji za novinare.

"Ona dolazi sa idejom da podrži Beogradski festival igre i ono o čemu jedino sa njom možete pričati, a to su životinje", rekla je Jung.

Dolazak u Beograd glumice poznate po filmovima poput "Plavog somota" (1986) i "Smrt joj pristaje" (1992), vezan je za preporuku njenog prijatelja baletana Mihaila Barišnjikova, koji "ima devet pasa u Njujorku, a Isabel čitavu farmu životinja".

Jung je rekla da su se dogovorile da se podrže azili, kao jedno od bolnih tema našeg društva i njegovog odnosa prema životinjama.

"Možda neko sa strane ulije nadu", dodala je Jung.

Prema njenim rečima, dolazak Roselini je bio planiran još za 2019. godinu sa predstavom "Ling ling cirkus", u kojoj su igrale dve male dresirane kuce.

"Međutim, jedna je uginula i sa njom je otišla i predstava. Nijedno drugo kuče nije mogla da nauči da izvodi te trikove. Sada je napravila jednu predstavu u kojoj je sama, a tema su životinje i ljudska empatija. To je možda nešto što nam najviše fali u ovom vremenu", rekla je Jung.

Komentari (0)

Kultura