Aktuelno iz kulture

"Antitalenti" Radivoja Raše Bukvića na marketu u Rumuniji

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2021

-

14:26

"Antitalenti" Radivoja Raše Bukvića na marketu u Rumuniji
Radivoje Raša Bukvić - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Film "Antitalenti" glumca, reditelja i scenariste Radivoja Raše Bukvića i producentkinje Jovane Jovičić odabran je među 10 projekata za koprodukcionu platformu "Transilvania Pitch Stop'' u okviru jubilarnog 20. Međunarodnog filmskog festivala Transilvanija, a koja će biti održana od 29. do 31. jula u Rumuniji (Cluj-Napoca), saopštio je Filmski centar Srbije.

Film "Antitalenti" je priča o odrastanju i sazrevanju, drama sa elementima mjuzikla nadahnuta istinitim događajem koji se odigrao 1993. godine u Somboru, za vreme Savezne Republike Jugoslavije. 

Zaplet prati matematičkog genija, stidljivog 14-godišnjeg dečaka, koji se u doba ratova devedesetih uključuje u trgovinu oružjem kako bi kupio bas gitaru.  

Sve to radi sa ciljem i nadom da će se, kao u muzičara školskog benda, u njega zaljubiti najlepša devojčica u školi.

Projekat kao debi reditelja i scenariste Radivoja Raše Bukvića nastaje u saradnji sa koscenaristima Vukom Ršumovićem i Igorom Latinovićem, kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Francuske i Mađarske.  

"Antitalenti" su prethodno bili odabrani i u kategoriji "Plus Minus One" koprodukcionog marketa na 25. Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji.

Debitantsko delo nastaje u okviru mlade producentske kuće "Prikaz Film", a budući filmski projekat su do ovog trenutka podržali grad Sombor, kao i Filmski centar Srbije na svojim konkursima za razvoj scenarija 2018. i razvoj projekta 2020. godine. 

Radivoje Bukvić je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosit, a do sada je ostvario uloge u filmovima "011 Beograd" i "Mali svet", ali i u serijama "Mješoviti brak", "Kazneni prostor" i "Besa", čije je snimanje druge sezone uveliko u toku. Bukvića očekuje i nastavak snimanja sitkoma "Slučaj porodice Bošković".

Igrao je i u serijama "Stižu dolari", "Cvat lipe na Balkanu", "Moj rođak sa sela", "Prvaci sveta", "Vojna akademija", "Senke nad Balkanom 2" i "Aleksandar od Jugoslavije" Zdravka Šotre.

Na velikom platnu, domaća publika imaće priliku da ga gleda u ostvarenju "Trag divljači", koji je  rađen prema prozi čuvenog reditelja i književnika Živojina Pavlovića, a u režiji njegovog sina Nenada Pavlovića.

U Francuskoj, takođe, godinama gradi uspešnu karijeru, a zapažene uloge ostvario je ostvarenjim: "Kalifornija", "96 sati", "Largo Vinč", "Koko Šanel i Igor Stravinski", "Dobar dan da se umre muški", "Diši", "Noćna potera", "Transporter: Nasleđe", "Izdajnjik po našem ukusu"...

Komentari (0)

Kultura