Aktuelno iz kulture

Ana Đurić Konstrakta: Muzika mnogo brže komunicira od politike

Komentari

Autor: Tanjug

17/04/2023

-

22:48

Ana Đurić Konstrakta: Muzika mnogo brže komunicira od politike
Ana Đurić Konstrakta: Muzika mnogo brže komunicira od politike - Copyright Live production

veličina teksta

Aa Aa

Pop pevačica Ana Đurić Konstrakta obeležila je u srpskoj muzici prethodnu 2022. godinu zbog učešća na Evroviziji u Torinu, gde je zauzela peto mesto.

Konstrakta kaže da nije sigurna da li posle predaje evrovizijske "krune" ima više vremena za sve, privatan život, odnose sa medijima.

"Ne žurim mnogo sada, tako da će se naći vremena, samo bih volela da i drugi budu strpljivi", rekla je muzičarka za Tanjug.

Konstrakta je 28. februara prošle godine objavila svoj projekat "Triptih", zapravo 12-minutni muzički spot za tri pesme – "Nobl", "In corpore sano" i "Mekano".

Koncept je osmislila uz Anu Rodić i rediteljku Maju Uzelac, a spot i pesme koje ilustruju savremeni život u Srbiji postale su hitovi.

"Triptih nam je doneo vidljivost, jer je objavljen u to vreme kada je krenula priča oko Evrovizije. Dobro je da se uzelo za ozbiljno sve to o čemu ja pričam. Svidelo mi se što se ljudi bave tumačenjem reči, teme o čemu govorim u pesmi", ocenila je Đurić.

Konstrakta je na domaćem takmičenju "Pesma za Evroviziju" gde je izabran Luke Black kao ovogodišnji predstavnik Srbije u Liverpulu, predstavila svoju novu pesmu pod nazivom "Evo obećavam".

Reč je o pesmi iz tri dela: "Depresivna sam", "Anksiozna sam" i "Obećaj mi", koja je dobila i spot.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura