Aktuelno iz kulture

"Shadow Kingdom": Bob Dilan najavio novi koncertni album

Komentari

Autor: Tanjug

17/04/2023

-

09:29

"Shadow Kingdom": Bob Dilan najavio novi koncertni album
AP/Vince Bucci - Copyright AP/Vince Bucci

veličina teksta

Aa Aa

Čuveni američki kantautor Bob Dilan najavio je da će 2. juna objaviti koncertni album "Shadow Kingdom", sa pesmama iz njegovog istoimenog koncertnog filma iz 2021. godine.

"'Shadow Kingdom' predstavlja Dilana kako izvodi verzije iz 21. veka pesama iz njegovog bogatog kataloga, uključujući kod fanova omiljene 'Forever Young' i 'It’s All Over Now, Baby Blue', kao i duboke dragulje poput 'Queen Jane Approximately' i 'The Wicked Messenger'", stoji na muzičarevom sajtu.

Jedan od najuticajnijih autora popularne muzike, pesnik i dobitnik Nobelove nagrade za književnost, čija se karijera proteže preko šest decenija, najavio je da će se 6. juna pojaviti onlajn i prateći film "Shadow Kingdom" rediteljke Alme Harel.

Film je snimljen na pozornici u Santa Monica, kada je zbog pandemije kovid nakratko prekinuo turneju, a Dilan je uz prateće muzičare u klupkom ugođaju izvodi 13 pesama iz prvog dela svoje karijere.

Dilan je najavio i da u okviru turneje "Rough And Rowdy Ways" dolazi u Evropu za niz koncerata, počev od Porta 2. juna, preko San Sebastijana, Madrida, Montrea, Marseja, Milana i drugih gradova, do Rima 9. jula.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura