Aktuelno iz kulture

Nastavljeno snimanje film "Rust" sa Alekom Boldvinom, muž stradale Haline Hačins izvršni producent

Komentari

Autor: Tanjug

20/04/2023

-

14:19

Nastavljeno snimanje film "Rust" sa Alekom Boldvinom, muž stradale Haline Hačins izvršni producent
Nastavljeno snimanje film "Rust" sa Alekom Boldvinom, muž stradale Haline Hačins izvršni producent - Copyright Roberto E. Rosales/Albuquerque Journal)/The Albuquerque Journal via AP, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Snimanje filma "Rust", u kom glavnu ulogu igra glumac Alek Boldvin, nastavljeno je danas, godinu i po dana nakon što je tragično nastradala direktorka fotografije Halina Hačins, javlja BBC.

Snimanje je nastavljeno na novoj lokaciji u američkoj državi Montani, a advokat produkcije Melina Spadone je izjavila da tokom rada neće biti korišćeno oružje ili bilo kakva vrsta municije.

U oktobru 2021. godine je prilikom uvežbavanja scene prilikom snimanja na ranču u Novom Meksiku, iz pištolja kog je držao Boldvin ispaljen metak koji je usmrtio Hačins.

Tužilaštvo u Santa Feu je prošlog meseca podiglo optužnice za ubistvo iz nehata protiv Boldvina i filmske oružarke Hane Gutjerez, koji su negirali krivicu pred preliminarno saslušanje zakazano za maj.

U nastavku snimanja Bjanka Klajn preuzela je mesto Hačins, dok se kao reditelj vraća Džoel Souza, koji je bio ranjen istim metkom koji je ranio direktorku fotografije.

Suprug preminule Metju Hačins biće izvršni producent filma "Rust", uz producenta Boldvina, a produkcija filma je saoštila da će prvobitna scena, koja je uvežbavana prilikom incidenta, biti drugačije napisana.

Souza je ranije rekao da če svaki njegov "napor na ovom filmu biti posvećen odavanju počasti Halininoj zaostavštini".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura