Poznati

Asistent režisera filma "Rđa" priznao svoj deo krivice za smrt Haline Hačins, osuđen uslovno na šest meseci

Komentari

Autor: AP/Tanjug

31/03/2023

-

20:14

Asistent režisera filma "Rđa" priznao svoj deo krivice za smrt Haline Hačins, osuđen uslovno na šest meseci
Asistent režisera filma "Rđa" priznao svoj deo krivice za smrt Haline Hačins, osuđen uslovno na šest meseci - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sudija okružnog suda u gradu Santa Fe u američkoj državi Novi Meksiko Meri Marlou Somer prihvatila je danas sporazum o priznanju krivice asistenta režisera filma "Rđa" (Rust) Dejva Holsa u slučaju pogibije filmske radnice Haline Hačins, koju je tokom snimanja ovog filma 2021. godine usmrtio glumac Alek Boldvin iz vatrenog oružja.

On je osuđen za nebezbedno rukovanje vatrenim oružjem na šest meseci uslovne kazne i mora da plati kaznu od 500 dolara i završi kurs o bezbednosti oružja nakon što je pristao da se izjasni krivim po optužbi u vezi sa smrću Haline Hačins na setu vestern filma „Rđa“.

Hols, koji je bio odgovoran za bezbednost na snimanju vesterna "Rđa", je ovim sporazumom priznao zapostavljanje svojih dužnosti na filmskom setu, odnosno nemar prilikom korišćenja smrtosnosnog oružja, prenosi Rojters.

On je rekao policiji da je bilo potrebno da pažljivije proveri da li su meci u pištolju iz kojeg je pucao Boldvin zaista ćorci.

Hols je bio taj koji je Boldvinu predao u ruke pištolj-rekvizit pre fatalne pucnjave.

Boldvin je odbio optužbe za ubistvo iz nehata, a odgovornost za ovaj zločin odbija i Hana Gutijerez-Rid, koja je bila odgovorna za oružje na snimanju filma.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin