Poznati

Imenovani novi tužioci u slučaju pucnjave na setu filma ''Rđa"

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2023

-

10:26

Imenovani novi tužioci u slučaju pucnjave na setu filma ''Rđa"
Imenovani novi tužioci u slučaju pucnjave na setu filma ''Rđa" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Okružna tužiteljka Novog Meksika Meri Karmak-Altvis imenovala je danas advokate Kari Morisi i Džejsona Luisa za specijalne tužioce u slučaju pucnjave koja je dovela do smrti snimateljke Haline Hačins na snimanju filma "Rđa" 2021. godine.

Holivudski glumac, producent i scenarista filma Alek Boldvin i oružarka sa snimanja filma Hana Gutijerez-Rid, optuženi su po dve tačke za ubistvo iz nehata. Boldvin je, uvežbavajući se za scenu, pucao iz revolvera misleći da nije napunjen i tako usmrtio Hačins, dok je reditelj filma Džoel Souza ranjen.

Boldvin se izjasnio da nije kriv po optužbi za ubistvo iz nehata, a očekuje se da će Gutijerez-Rid učiniti isto, prenosi Rojters.

Prethodna specijalna tužiteljka i republikanska predstavnica Andrea Rib podnela je ostavku 15. marta nakon što su Boldvinovi advokati tvrdili da je nezakonito da istovremeno služi kao član državnog pravosuđa i zakonodavnog tela.

Tužiteljka Karmak-Altvis je rekla da će se povući iz krivičnog gonjenja nakon što je sudija okružnog suda Meri Marlou Somer u ponedeljak presudila da ne može da bude kotužilac u isto vreme kada obavlja funkciju specijalnog tužioca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin