Aktuelno iz kulture

Luke Black nastupa sutra u Liverpulu: Kakve su šanse Srbije za prolazak u finale Evrovizije

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

08/05/2023

-

13:54

Luke Black nastupa sutra u Liverpulu: Kakve su šanse Srbije za prolazak u finale Evrovizije
Svečano otvorena Pesme Evrovizije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je 7. maja svečano otvorena Pesma Evrovizije i Liverpulu, a predstavnici 37 zemalja učesnica prošetali čuvenim tirkiznim tepihom, sutra uveče održaće se prvo polufinale, na kom će Luke Black braniti boje Srbije.

Prema aktuelnim procenama kladionica, velike su šanse da ćemo pesmu "Samo mi se spava" čuti i u finalu takmičenja, u subotu 13. maja, iako u polufinalu nastupaju veliki favoriti - Finska, Švedska i Norveška.

Portal Eurovision World koji prenosi procene mnogih kladionica širom Evrope, predviđa da će Srbija biti sedma među deset odabranih finalista. Ukoliko se njihove prognoze pokažu tačnim, u finalu ćemo videti i hrvatske predstavnike Let 3 sa antiratnom himnom "Mama ŠČ!"

Predstavnik Srbije je juče izjavio da mu je jako teško zbog masovnih ubistava u Beogradu i u selima kod Mladenovca i Smedereva, kao i da će pevati za Srbiju i sve koji saosećaju.  

Radio-televizija Srbije saopštila je da će Luke svoj nastup u prvom polufinalu posvetiti svim tragično stradalima, ali i da Evroviziju neće prenositi na prvom kanalu, kao što je to ranijih godina bilo uobičajeno.

"Iako su zvanično prošli dani žalosti, u Srbiji su i dalje dani tuge. RTS obaveštava gledaoce da će, isključivo zbog unapred potpisanih ugovornih obaveza sa Evropskom radiodifuznom unijom, 9. maja i 11. maja od 21 čas, na RTS 3 prenositi prvo i drugo polufinale takmičenja za 'Pesmu Evrovizije'", stoji u saopštenju.

Podsećamo, pored Srbije i Hrvatske, u prvom polufinalu nastupaju i Švedska, Letonija, Irska, Moldavija, Portugal, Švajcarska, Norveška, Izrael, Holandija, Finska, Azerbejdžan, Malta i Češka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura