Aktuelno iz kulture

"Muzeji, održivost i blagostanje": Sve je spremno za početak manifestacije "Muzeji za 10"

Komentari

Autor: Tanjug

11/05/2023

-

13:26

"Muzeji, održivost i blagostanje": Sve je spremno za početak manifestacije "Muzeji za 10"
Muzej žrtava genocida - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Manifestacija "Muzeji za 10" biće održana deveti put od 15. do 19. maja širom Srbije, a ulaz na sve programe će biti besplatan, najavili su organizatori. 

Projekat "Muzeji za 10" predstavlja nacionalnu muzejsku inicijativu koja je najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, dok je koordinator - Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja "ICOM Srbija". 

Tokom trajanja nanifestacije u preko 60 gradova i mesta širom Srbije, više od 110 učesnika, na mnogim zanimljivim i atraktivnim lokacijama pripremaju raznolike sadržaje, a mnoge izložbe će moći ekskluzivno da se vide samo u tih pet dana trajanja muzejske manifestacije.

Osim izložbi, posetioci će moći da se uključe i u dodatne programe kao što su autorska i stručna vođenja, interaktivne radionice za decu i odrasle, predavanja, projekcije filmova, pozorišne predstave, performansi, promocije knjiga i druge aktivnosti.

Ovogodišnja tema manifestacije nosi naziv "Muzeji, održivost i blagostanje", a proistekla je iz Međunarodnog dana muzeja koji se obeležava 18. maja. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura