Aktuelno iz kulture

Harison Ford: Otisci Spilberga su svuda u novom filmu o Indijani Džounsu

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2023

-

18:35

Harison Ford: Otisci Spilberga su svuda u novom filmu o Indijani Džounsu
Harison Ford - Copyright Printscreen YouTube/Entertainment Tonight

veličina teksta

Aa Aa

Holivudski glumac Harison Ford ocenio je u intervjuu Politici da je jasno da su otisci Stivena Spilberga (Steven Spileberg), iako nije bio reditelj, svuda u novom filmu "Indijana Džouns i artefakt sudbine".

U razgovoru za srpski list na Kanskom festivalu, gde je premijerno prikazan "Artefakt sudbine", Ford je  rekao da je reditelj Džejms Mangold pre početka rada na petom nastavku imamo više susreta sa Spilbergom, autorom višedecenijske sage o arheologu pustolovu Indijani Džounsu.

"Imamo dugu vezu Spilberg i ja, i mislim da smo Margold i ja u 'Artefaktu sudbine' pratili taj njegov DNK. Mislim da je Spilberg ovim zadovoljan kao producent. I (kreator Džordž) Lukas je zadovoljan. Zadovoljan sam i ja", naveo je glumac.

Nakon izuzetno uspešne početne trilogije "Otimači izgubljenog kovčega" (1981), "Ukleti hram" (1984) i "Poslednji krstaški pohod" (1989), Ford se vratio vratio ulozi Džounsa, prepoznatljivog po šeširu, kožnoj jakni i biču, još za kod kritike i fanova mlako prihvaćeno "Kraljevstvo kristalne lobanje" (2008).

Nakon pustolovina smeštenih u tridesete godine prošlog veka i potom pedesete, Džouns se u "Artefaktu sudbine", u skladu sa dobom osamdesetogodišnjeg Forda, obreo u 1969. godini leta na Mesec, a društvo mu prave pomoćnica Fibi Voler Bridž, glavni zlikovac Mads Mikelsen i drugi.

Ford je ocenio da je između Džounsa i lika Voler-Bridž "jedan od najdubljih odnosa koje je serija stvorila i prikazala", dok je u radnji "Artefakt sudbine" prema Fordu "najkonkretnije prisustvo (njegove) starosti".

"I želeo sam da film bude o tome, jer je to ono čime se trenutno bavim. To me pokreće i generiše, stimuliše moju maštu. To je ono zbog čega sam na toj sceni", istakao je Ford. 

Prisetivši se početaka i "Otimača izgubljenog kovčega", Ford je priznao da nikada nije pomislio da će Džouns trajati 40 godina, ali da su "gledaoci mislili da je moguće".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura