Aktuelno iz kulture

Martin Skorseze posetio papu Franju: "Uskoro počinjem da snimam film o Isusu Hristu"

Komentari

Autor: Variety

31/05/2023

-

09:27

Martin Skorseze posetio papu Franju: "Uskoro počinjem da snimam film o Isusu Hristu"
Martin Skorseze posetio papu Franju: "Uskoro počinjem da snimam film o Isusu Hristu" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Martin Skorseze je nakon boravka u Kanu, gde je premijerno predstavio svoj film "Ubistva pod cvetnim mesecom", posetio i Vatikan i u susretu sa papom Franjom najavio da će se njegov sledeći film baviti životom Isusa Hrista.

"Odgovorio sam na papin apel umetnicima na jedini način koji znam: osmišljavanjem i pisanjem filma o Isusu, koji ću uskoro početi da pravim", rekao je Skorseze novinarima, prenosi Variety.

Povod za njegov dolazak bila je konferencija pod nazivom "Globalna estetika katoličke mašte" u organizaciji publikacije "La Civiltà Cattolica" i Džordžtaun univerziteta gde je Skorseze bio jedan od govornika, a zajedno sa suprugom Helen Moris kasnije je bio i u kratkoj poseti papi Franji.

Hrišćanstvo je važna tema u Skorsezeovim filmovima, a Isusovu biografiju već je obrađivao u "Poslednjem Hristovom iskušenju" u kom je glavnu ulogu igrao Vilem Dafo. Takođe, u drami "Tišina" iz 2016. godine bavio se hrišćanskim misionarima u Japanu iz 17. veka. 

Skorseze će se još nekoliko dana zadržati u Italiji, gde će održati nekoliko predavanja za studente, prvo u Rimu, a zatim i u Bolonji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura