Aktuelno iz kulture

Drugo veče Beer Festa u znaku Ane Popović, Zostera i Tonija Cetinskog

Komentari

Autor: Tanjug

19/06/2023

-

09:51

Drugo veče Beer Festa u znaku Ane Popović, Zostera i Tonija Cetinskog
Beer Fest - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Drugo veče festivala ''Beer Fest'' na Ušću počelo je sinoć nastupom rege benda „Zoster“ i hrvatske violončelistkinje Ane Rucner, da bi potom na Glavnu binu izašao regionalni pop muzičar Toni Cetinski. 

Do kraja večeri na ''Mejn stejdžu'' nastupili su srpsko-američka bluz muzičarka Ana Popović i britanski esid-džez sastav “The Brand New Heavies”, iza ponoći.

"Zoster", istaknuta rege grupa iz Bosne i Hercegovine, večeras je obradovala publiku tokom jednočasovnog nastupa, kako inače često čine na raznim festivalima i manifestacijama po Srbiji, kao i na nedavnom solo koncertu u Domu omladine Beograda.

Violončelistkinja Ana Rucner iz Zagreba je ubrzo preuzela Glavnu binu, nastupivši prvi put na Beer festu.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

Prvo je u nekoliko numera nastupala samo sa bubnjarem, da bi im se pridružio romski ansambl Elvis Bajramović orkestar. 

Tada se koncert pretvorio u žanrove etno i world music. "Kormilo" je zatim preuzeo kolega i sunarodnik Rucnerove, Toni Cetinski, takođe prvi put na Beer festu.

Time su žanrovi ove večeri - rege, etno world music i pop sasvim drugačiji od zamišljenog koncepta rok muzike na Beer festu, i oko takve teme se uhvatio Antoni Toni Cetinski.

"Sigurno neki misle šta će ovaj Cetinski na Beer festu, ovde su uglavnom rokeri, i tako to. Ja opet mislim da i nije ovde toliko važno ko od nas veličina peva, najvažniji ste vi, publika. Vi ste nama najveća i najlepša nagrada koju imamo u karijeri", euforično je rekao Cetinski, koji je do tada ubedljivo najviše publike okupio ispred Glavne bine.

Na set listi se našla balada "Zabluda", u originalu snimljena kao duet sa pop muzičarem Željkom Joksimovićem, hitovi "Čovjek od leda", "Sve bih opet", "Budi uz mene", posebno je euforija nastala sa brzom numerom "Blago onom ko te ima", kada je ušao u publiku među prve redove.

Triptih segment bio mu je posvećen regionalnim  muzičarima koji su nas napustili poslednjih godina i decenija - "Lagala nas mala" (originalno duet sa Tošetom Proeskim), "Morski vuk" (nekada duet sa Oliverom Dragojevićem), i hit "Ti si mi u mislima" Dina Dvornika.

Finale Tonijevog koncerta iznedrio je velike hitove - "Neka te odvede", "Umirem sto puta dnevno", "Od milijun žena", tragična balada "23. prosinac".

Na bini “Riff Stage” celu noć su svirali alternativni bendovi, prvo posveta muzičkom TV takmičenju “Bunt” (RTS 2) pod nazivom “Bunt - 5 minuta slave”, da bi usledili “Epilog”, “Straight Mickey and the Boyz”, “Monah” - Bunt pobednik 2023, “Laplander” (Serbia creates music) i “Bagremov med”.  

Komentari (0)

Kultura