Aktuelno iz kulture

Poslednje veče Exita u znaku proslave 50. rođendana hip-hopa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/07/2023

-

22:41

Poslednje veče Exita u znaku proslave 50. rođendana hip-hopa
Poslednje veče Exita u znaku proslave 50. rođendana hip-hopa - Copyright EXIT photo team

veličina teksta

Aa Aa

U Novom Sadu večeras se održava poslednje veče 24. po redu Exit festivala. Poslednje večeri ovogodišnjeg muzičkog festivala Exit na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupaju reperi Wu-Tang Clan, zatim Onyx, Dimitri Vegas & Like Mike, kao i turski DJ-a i producent Mahmut Orhan, kao i ukrajinska umetnica 8Kays.

"To će ujedno biti najglasnija proslava 50. rođendana hip-hopa", najavili su organizatori.

Već prva tri dana Petrovaradinsku tvrđavu je posetilo više od 150.000 ljudi a organizatori veruju da je završno sa četvrtom večeri ta brojka premašila prošlogodišnjih 200.000 posetilaca. Prodidži, Skrileks, Wu Teng Klan ali i poznati domaći izvođači poput Senide, Foksa i Surila samo su neka od poznatih imena koja su u prethodna četiri dana nastupala na Tvrđavi. 

Organizatori ističu da su posebno ponosni na to što su privukli mladu publiku a zadržali starije Exit veterane. 

Ulazi

Kapije Exita otvaraju se svakog dana u 19:00, a zatvaraju se u 03:00, nakog čega nije moguće ući na festival. Zbog očekivane velike posete, Exit apeluje na sve posetioce da na festival dođu ranije, kako bi izbegli gužve na kapijama. U toku jedne večeri posetioci mogu na festival ući samo jednom.

Vozom na Exit

Srbija voz i ove godine uvodi posebne linije vozova na relaciji Beograd – Novi Sad, a vožnje će trajati manje od sat vremena. Pored više od 30 redovnih dnevnih polazaka, biće organizovani i dodatni.  

Vozovi će kretati iz pravca Beograda prema Novom Sadu u 00:00 i 01:00 čas, a iz pravca Novog Sada prema Beogradu u 1:30, 2:30, 3:30 i 4:30 časova. Svi vozovi će stajati na železničkoj stanici Petrovaradin, u neposrednoj blizini Tvrđave, kao i na stanicama Novi Beograd, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška, Sremski Karlovci i Novi Sad. Karte za dodatne linije dostupne su za kupovinu putem mobilne aplikacije ili web sajta Srbija Voza uz popust od pet odsto, kao i na blagajnama i kartomatima.

Prva pomoć

Na Exitu sve četiri noći dežuraju i ekipe Crvenog krsta, službe Hitne pomoći i vatrogasna služba. U zavisnosti od jačine zvuka na koncertima, postoji opasnost da dođe do oštećenja sluha i drugih zdravstvenih tegoba. U zavisnosti od vrste i jačine svetlosnih efekata, postoji opasnost da dođe do oštećenja vida i drugih zdravstvenih tegoba. U slučaju da je posetiocima potrebna bilo kakva pomoć, mogu se obratiti radnicima obezbeđenja u prepoznatljivim fluorescentnim prslucima.

Exit info pult

U svakom trenutku posetioci se mogu obratiti promoterima na info pultu, koji se nalazi u blizini Gorki List Glavne bine i Foodland-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura