Aktuelno iz kulture

Džipsi džez u Savamali: Grupa Bratia iz Barselone nastupa u KC "Grad"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/07/2023

-

13:45

Džipsi džez u Savamali: Grupa Bratia iz Barselone nastupa u KC "Grad"
Džipsi džez u Savamali: Grupa Bratia iz Barselone nastupa u KC "Grad" - Copyright Promo/Joan Sanmarti

veličina teksta

Aa Aa

Grupa "Bratia" iz Barselone nastupaće uživo u KC Gradu 20. jula sa početkom u 21h. Bend je sastavljen od članova poznatog međunarodnog sastava Barcelona Gipsy Balkan Orchestra i nastao je iz potrebe srpskog kontrabasiste Ivana Kovačevića da spoji dva muzička sveta u jednu unikatnu sliku. Koncert u KC Gradu je ujedno i promocija prvog albuma pod nazivom “Balkan Pompe Ignition”.

Beskrajni zvučni univerzum balkanskih zemalja sa elegancijom i preciznošću džipsi džeza sjedinjeni nomadizmom romske muzike se spaja u eksplozivni miks koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Kao jedan od osnivača poznatog bend Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, sakupljenim iskustvom u više od 35 zemalja, Kovačević, zajedno sa svoja tri sabornika, grčkim perkusionistom Steliosom Tođiasom, francuskim gitaristom Žulijenom Šanalom i katalonskim violinistom Pereom Nolask-Turuom započinju ovu muzičku avanturu u formi kvinteta sa gitaristom iskaljenim u stilu Džanga Renarta.

Promo

 

Sa njima je i Viktor Paradi, mlada nada kanadskog porekla, čije je ime postalo okosnica koncertne kulture katalonske prestonice. Koktel tradicionalne muzike balkana, originalnih numera kvinteta i "jazz manouche" energije čini ovaj sastav unikatnim muzičkim izražajem, kako i ime slovenskog porekla govori - "Bratia".

Koncerte ovog sastava ne treba nikako propustiti jer kažu da se na njima sjedini bogatstvo balkanske muzike sa energijom i elegancijom Jazz Manouche-a i da stvaraju jedinstvenu zvučnu sliku koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Bend Bratia možete videti na koncertima po Srbiji u Beogradu u KC Gradu 20. jula, u KC Ummusu u Kragujevcu 21. Jula, i 22 .jula na Arlemm festivalu u Arilju

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura