Reflektor

Barcelona Gipsy balKan Orchestra: Novi susret sa večnom melodijom "More Sokol Pie"

Komentari

Autor: Tanjug

24/10/2021

-

12:07

Barcelona Gipsy balKan Orchestra: Novi susret sa večnom melodijom "More Sokol Pie"
Barcelona Gipsy balKan Orchestra: Novi susret sa večnom melodijom "More Sokol Pie" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Popularni sastav "Barcelona Gipsy balKan Orchestra" (BGKO) objavio je novi video spot za pesmu "More Sokol Pie".

"Tradicija Makedonije sažeta je u jednu pesmu i emociju. Susret sa večnom melodijom, čija je težina kroz vekove obeležila generacije, a inspirisani prirodom kojom smo bili okruženi i koncertom čija nam je energija ostala za pamćenje, vezujemo tri balkanske zemlje u jednu priču, dve strane jezera Skadar kroz prizmu makedonskog sokola", izjavio je kontrabasista i frontmen benda Ivan Kovačević.

Kameru i kolor korekciju muzičkog spota potpisuje Miodrag Marković.

BGKO važi za omiljenu grupu publike širom sveta, a pored pesama na španskom, ruskom i romskom, izvodi pesme i na srpskom jeziku.

Imali su više rasprodatih koncerata u Beogradu, uglavnom na Kolarcu, pre pandemije, a gostovali su i u Arilju na festivalu "ARLEMM".

Nedavno su objavili album "Nova Era" sa novom pevačicom Margeritom Abitom iz Italije sa kojom je nedavno publikovana i obrada dragulja balkanske muzike "Marijo deli bela Kumrijo".

Bend sa sedištem u Barseloni čini sedam članova, pored pomenutih Ivana i Margerite, tu su i Dani Karbonelj (klarinet, Katalonija), Oleksandr Sora (violina, Ukrajina), Pere Nolasc (violina, Katalonia), Fernando Salinas (harmonika, Španija), Džulien Šanal (gitara, Francuska) i Stelios Togias (perkusije, Grčka).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura