Aktuelno iz kulture

Bred Pit obustavio snimanje novog filma u znak solidarnosti sa štrajkačima iz Holivuda

Komentari

Autor: Deadline

01/08/2023

-

22:07

Bred Pit obustavio snimanje novog filma u znak solidarnosti sa štrajkačima iz Holivuda
Bred Pit - Copyright Tanjug AP/Domenico Stinellis

veličina teksta

Aa Aa

Bred Pit trenutno radi na novom filmu "Apex" o Formuli 1, ali je nedavno odlučio da obustavi snimanje u Velikoj Britaniji u znak solidarnosti sa kolegama koje su u štrajku.

"Deadline" piše da je snimanje trebalo da bude održano i na stazi "The Circuit de Spa Francorchamps" u Belgiji tokom nedavno održanog Gran Prija, ali je i to otkazano.

"Ekipa filma 'Apex' snimala je u Budimpešti, ali je Bred pozvao da se svi budući datumi snimanja pomere u znak solidarnosti sa štrajkačima. Odlaganje produkcije je ogroman potez, naročito finansijski, ali Bred sluša probleme ljudi sa kojima radi i želi da pokaže svoju podršku", naveli su iz njegovog tima.

Sledeći planirani termin snimanja je novembar u Las Vegasu, ali tek treba da se vidi da li će se do tada okončati štrajk scenarista i glumaca.

Sindikat filmskih glumaca (SAG-AFTRA) traži od filmskih studija pravedniju podelu profita i bolje uslove rada i zbog toga je u štrajku još od 13. jula. SAG-AFTRA predstavlja više od 160.000 filmskih glumaca, TV novinara, voditelja i kaskadera, kojima pravila udruženja zabranjuju da snimaju ili promovišu filmove tokom obustave.

U štrajku je i 11.500 članova Sindikata američkih scenarista i to od 2. maja. 

Rešenje još nije na vidiku, a čak nisu ni planirani novi pregovori. Zbog štrajka se sada emituju reprize večernjih tok-šou programa, poremećena je produkcija većeg dela TV serija koje bi trebalo da se emituju tokom jeseni i zaustavljen je rad na visokobudžetnim filmovima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura