Poznati

Bred Pit prvi put izložio svoje skulpture: "Uronio sam u sebe i preispitao gde sam grešio u svojim vezama"

Komentari

Autor: Art Net

20/09/2022

-

11:18

Bred Pit prvi put izložio svoje skulpture: "Uronio sam u sebe i preispitao gde sam grešio u svojim vezama"
Bred Pit i Nik Kejv - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Holivudska zvezda Bred Pit i muzičar Nik Kejv predstavili su se u Finskoj u sasvim novom svetlu - kao vajari.

Reč je o izložbi u Umetničkom muzeju "Sara Hilden" u gradu Tampere, gde su ovi "samouki" umetnici izložili svoje radove zajedno sa britanskim vajarem i slikarom Tomasom Hauseagom.

"Za Nika i mene, ovo je sasvim novi svet i naš prvi pokušaj. Osećaj je dobar", rekao je Pit finskoj televiziji Yle na ceremoniji otvaranja.

Publika će moći da pogleda devet njegovih radova, među kojima je panel koji prikazuje pucnjavu, kao i serija silikonskih skulptura u obliku kuća, koje izgledaju kao da su izrešetane.

"Za mene je to uranjanje u sebe, preispitivanje gde sam pogrešio sa svojim vezama, gde sam napravio pogrešne korake, gde sam bio saučesnik. Ovi radovi su rođeni iz priznavanja vlasništva nad ličnim inventarom, brutalne iskrenosti sa sobom i prihvatanja odgovornosti da sam neke ljude možda povredio, neke trenutke pogrešno protumačio", rekao je Pit.

profimedia

 

Glumac je navodno počeo da se bavi oblikovanjem gline, nakon razvoda od bivše supruge Anđeline Džoli i navodno je provodio i po 15 sati dnevno u studiju ujmetnika Hauseaga u Los Anđelesu.

U avgustu je u jednom intervjuu napomenuo da svoje bavljenje keramikom ne naziva umetnošću, nego "samotnjačkom, vrlo tihom, vrlo taktilnom vrstom sporta".

Pored Pitovih radova, publika će u finskoj galeriji moći da vidi i 17 figurina od keramike, koje je ručno napravio Nik Kejv. One predstavljaju "život đavola u 17 pozicija" i inspirisane su viktorijanskim figuricama iz Stafordšira, koje muzičar već godinama skuplja. 

Bred Pit i Kejv se poznaju već decenijama, budući da su zajedno igrali u filmu "Džoni Svejd" 1991. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin