Aktuelno iz kulture

Stiže nova knjiga iz serijala "Veštac": Andžej Sapkovski "napravio izuzetak" zbog Ukrajinaca

Komentari

Autor: Polygon

10/08/2023

-

07:31

Stiže nova knjiga iz serijala "Veštac": Andžej Sapkovski "napravio izuzetak" zbog Ukrajinaca
Stiže nova knjiga iz serijala "Veštac": Andžej Sapkovski "napravio izuzetak" zbog Ukrajinaca - Copyright Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Treća sezona serije "Veštac" na Netfliksu je konačno objavljena u celosti, a sada i poljski pisac Andžej Sapkovski po čijem je delu nastala, najavljuje da radi na novoj knjizi iz tog serijala.

 
Tokom intervjua za ukrajinski Jutjub kanal "Fantastic Talk", Sapkovski je rekao da ne voli da najavljuje projekte, budući da ljudi zbog toga postaju još nestrpljiviji, ali da je zbog toga što govori za Ukrajince, rešio da napravi izuzetak.

"Da, radim na novoj knjizi 'Veštac' i to veoma marljivo. Možda će mi trebati još godina da završim, ali ne više", istakao je pisac, preneo je Polygon.

Poslednja knjiga u nizu bila je zbirka kratkih priča "Sezona oluja" iz 2013. godine, koja se dešava pre priče u romanima. Poslednji roman, kojim je Sapkovski završio priču o Geraltu, bila je "Gospa od jezera" iz 1999. godine.

Pošto se Geraltova priča završila u poslednjem romanu, pretpostavlja se da će se nova knjiga verovatno fokusirati na prošlost, baš kao i "Sezona oluja".

Inače, televizijska verzija ove priče nalazi se već neko vreme pod žestokom kritikom ljubitelja knjiga Sapkovskog, jer sve više odstupa od originala. Šuška se da je upravo to i nateralo zvezdu serije Henrija Kavila da se oprosti od uloge Vešca nakon tri sezone, jer je više puta naglašavao da je veliki ljubitelj tih knjiga. 

Burne reakcije njegovih fanova izazvala je najava da će ga od četvte sezone zameniti Lijam Hemsfort, ali se Sapkovski nije oglašavao po ovom pitanju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura