Aktuelno iz kulture

Film "Gran Turismo" stiže u bioskope 24. avgusta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/08/2023

-

14:52

Film "Gran Turismo" stiže u bioskope 24. avgusta
Film "Gran Turismo" stiže u bioskope 24. avgusta - Copyright Sony Pictures/Gordon Timpen

veličina teksta

Aa Aa

Ljubitelje sportskih automobila, brze vožnje i adrenalina očekuje prava filmska poslastica u bioskopima od 24. avgusta! Film "Gran Turismo" zasnovan je na istinitoj, uzbudljivoj priči Jana Mardenboroua, gejmera i obožavaoca Gran Turismo serijala.

Kao klinac iz radničke klase, opsesivno je igrao videoigricu "Gran Turismo", kako bi iskusio simulaciju trkanja, ali mislio je da nikada neće osetiti uzbuđenje - kako je zaista staviti nogu u automobil visokih performansi…

Uprkos negodovanju roditelja, Jan Mardenborou je 2011. godine učestvovao na takmičenju "GT Academy" i između 90 hiljada igrača uspeo da pobedi! Započeo je profesionalnu vozačku karijeru sa samo 20 godina. U filmu Jana glumi mladi britanski glumac Arči Madekve.

Uz Arčija Madekvea, glumi i "spajsica" Geri Halivel Horner, a glumačku postavu predvode Dejvid Harbur ("Stranger Things", "Equalizer" i "Suicide Squad") i Orlando Blum ("Troja", "Pirates of the Caribbean", trilogija "Lord of the Rings" i "Hobbit"). Nesvakidašnji dodatak filmskoj ekipi je i sam Jan Mardenborou koji je na filmu radio kao službeni kaskader Arčiju Madekveu.

Osvojite karte

Euronews Srbija deli 3x2 karte za prikazivanje filma u četvrtak 24. avgusta u 20h u bioskopu Cineplexx UŠĆE. Više detalja na našoj Instagram stranici.

Uz ovakvu temu i glumačku postavu, "Gran Turismo" sigurno će od 24. avgusta osvojiti publiku u bioskopima širom Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura