Reflektor

"Veče Tome Zdravkovića" 10. oktobra u Kombank dvorani

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/10/2021

-

11:03

"Veče Tome Zdravkovića" 10. oktobra u Kombank dvorani
Milan Marić - Copyright Tanjug/MONIKA HUSAR

veličina teksta

Aa Aa

Pod sloganom "Sviramo noćas kao da je tu" u nedelju, 10. oktobra, od 17 do 20 časova biće održano "Veče Tome Zdravkovića", posvećeno muzičkoj legendi po kome istoimeni, biografski film "Toma" Dragana Bjelogrlića već nedeljama unazad "krasi" veliko platno Kombank dvorane.

Kako bi proslavili lik i delo kultnog muzičara koji je svoju karijeru gradio upravo na istom mestu-nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata, gde je 1987. nastupao čak 20 dana redom, posetioci će uživajući uz Tomine pesme i svirku uživo u Holu Kombank dvorane moći da degustiraju i besplatno piće.

Podsetimo, svoj prvi veliki solistički koncert, Toma Zdravković održao je u Domu sindikata, 1982. godine, a zatim je 1987. godine imao seriju koncerata i turneju pod nazivom "Oproštajni koncerti Tome Zdravkovića", kada je čak 20 puta za redom, napunio veliku Dvoranu beogradskog Doma sindikata.

Na tom istom mestu, 34 godine kasnije, u Kombank dvorani se već nedeljama unazad prikazuje biografski film Dragana Bjelogrlića o legendi domaće narodne muzike, koji polako obara rekorde gledanost.

"Toma" je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i u duši.

Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo.

Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura