Reflektor

Pesma i spot "Lepe laži" uvertira za premijeru filma Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek" (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/10/2021

-

15:44

Pesma i spot "Lepe laži" uvertira za premijeru filma Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek" (VIDEO)
Pesma i spot "Lepe laži" uvertira za premijeru filma Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek" (VIDEO) - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Promocija pesme i muzičkog spota "Lepe laži", naslovne numere za najnoviji film Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek", održana je danas u Beogradu sa delom glumačke i autorske ekipe.

Navedenu pesmu su komponovali poznati muzičari Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Saša Lokner, a ovaj duet pevaju džez-pop umetnica Lena Kovačević i glumac Gordan Kičić.

Autor kultnih, između ostalih, drama "Maratonci trče počasni krug" i "Radovan III", duhovito je primetio da ima dobar ritam jer "snima film svakih 20 godina". Tako je prvi film u ko-režiji sa Božidarom Botom Nikolićem "Balkanski špijun" snimio daleke 1984, prethodni "Profesionalac" 2003, a premijera novog filma "Nije loše biti čovek"  zakazana je za 7. decembar.

"Ako nastavim tako, videćemo se kad budem imao sto godina", dodao je Dušan Kovačević.

"Nije loše biti čovek" je komedija sa elementima trilera, u kojoj se postavlja večito pitanje - da li je kraj života i kraj boravka na ovom svetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku.

"Nadam se da će ovaj film imati lepu komunikaciju sa publikom, kao i sve što sam do sad radio. U pitanju je jedna neobična, paranormalna priča. Ko veruje - veruje, ko ne veruje - uveriće se. To je nešto što je osnovno. U celoj ovoj priči, naravno, ima udela i ova kuga koja nas je zadesila, tako da smo počeli sa pripremama pre četiri godine, i onda smo imali dugi period rada u tišini posle snimanja. U neku ruku to nam je pomoglo, jer nismo imali cajtnot", kaže Kovačević.

Bojan Petrović

Dušan Kovačević i Lena Kovačević na promociji pesme i spota "Lepe laži"

Priča prati profesora klavira Milana (Vojin Ćetković) pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli (Gordan Kičić), nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje da razreši misteriju i konačno sazna šta se dogodilo sa Belim. Ne nalazeći podršku i razumevanje porodice i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

"Iskreno se nadam da će se ova moderna kuga smiriti i da ćemo do kraja godine moći film da gledamo u normalnijim uslovima, u punom kapacitetu bioskopskih sala. Za početak mislim da su Lena i Gordan snimili zaista lepu pesmu", dodao je jedan od najznačajnijih dramskih pisaca sa ovih prostora.

Bojan Petrović

Lena Kovačević i Gordan Kičić na promociji pesme i spota "Lepe laži"

Muzičarka i ćerka velikog dramskog pisca, Lena Kovačević, prvi put nastupa u karijeri i kao glumica, mada je naglasila da nije želela da se time bavi.

"Istina, ni moj tata nije bio za to da postanem glumica, tako da mu se želja ostvarila. Srećna sam što će konačno da se prikaže film, odlagali smo ga zbog ove situacije. Sve je ovo kao neki san u odnosu na realnost u kojoj živimo. Kad se setimo dana kad smo snimali, pre same pandemije, bili smo vrlo bezbrižni. Čini mi se da se to i vidi. Stvarno sam uživala. Ovo je zaista jedan muzički film. Jedva čekamo premijeru", izjavila je Lena.

Kompozitor i rok muzičar Momčilo Bajagić Bajaga, takođe, se prvi put u karijeri našao i u ulozi koproducenta, i od samog nastajanja filma sve vreme je bio uključen u kreativnu osnovu projekta.

"Ponosim se što svi ljudi koji se pojavljuju u filmu zaista i pevaju. Svi muzičari koje vidite su zaista svirali, nismo koristili nikakve trikove. Bilo je puno posla, ali na moju sreću Duško ima običaj da za sve svoje filmove piše i tekstove, tako da sam mogao da budem rasterećen i bavim se samo muzikom. Mislim da smo napravili nekoliko baš lepih pesama. Moram da pohvalim Lenu koja je odlično otpevala svoj deo, ali i Kičića koje se pokazao kao stvarno ozbiljan pevač. Došao je spreman i sve uradio kako treba, izjavio je Bajaga, koji je sa Sašom Loknerom komponovao muziku.

Gordan Kičić, glumac i izvođač muzike u filmu, istakao je zadovoljstvo što je bio deo ovog projekta.

"Kada me je Duško pozvao, odmah sam rekao - naravno. Dodatno sam se oduševio zato što do sada nisam imao priliku da igram bilo kakvog pevača, a kada sam shvatio da će Bajaga pisati muziku i da ću pevati sa Lenom, prosto nisam mogao da verujem da će to stvarno da se desi. Pesma je fenomenalna. Veoma sam srećan i nadam se da će publika voleti ovaj film zato što je vrlo višeslojan, duhovit, bajkovit, ali i istinit", dodao je Kičić.

Glumačku ekipu čine i Branka Katić, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Andrija Milošević, Mira Banjac, Milan Lane Gutović, Andrija Kuzmanović, Boris Milivojević, Marko Gvero, Bojan Dimitrijević, Jelena Mihajlović, Nemanja Stamatović, Srđan Timarov i drugi.

Komentari (0)

Kultura