Reflektor

Nemanja Radulović optimističan pred otvaranje Bemusa: Energija je predivna, a misli su pozitivne

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2021

-

15:21

Nemanja Radulović optimističan pred otvaranje Bemusa: Energija je predivna, a misli su pozitivne
Nemanja Radulović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Poznati srpski violinista Nemanja Radulović izjavio je uoči svog večerašnjeg nastupa na otvaranju 53. izdanja Beogradskih muzičkih svečanosti da je energija uoči koncerta predivna i misli pozitivne, i da očekuje da otvaranje Bemusa bude veoma lepo.


"Večeras ću svirati Prokofjeva, tačnije Drugi violinski koncert... Saznao sam u subotu uveče da ću nastupati ove večeri, a danas smo imali prvu probu. Očekujemo da to lepo prođe. Energija je predivna, a misli su pozitivne. Svi mi, muzičari, orkestar i dirigent, želimo da ovo bude jedno lepo otvaranje Bemusa", izjavio je Tanjugu Nemanja Radulović, koji će večeras nastupiti umesto gruzijske pijanistkinje Hatje Bunijatišvili.

Kako Radulović otkriva, njegov boravak u Beogradu, koji se odužio zbog njegovog profesionalnog angažmana, počeo je privatno, u vidu porodičnog odmora.

"U Beogradu sam bio privatno, na porodičnom odmoru, a ostao sam duže zbog profesionalnog angažmana. Prisustvovao sam Koncertu za bebe u Beogradskoj filharmoniji i mislim da se tako i pročulo da sam ovde, pa mi je možda telefon u subotu uveče zazvonio baš zbog toga", kaže Radulović.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Po pitanju njegovog daljeg angažmana, kako on navodi, koncerata u Evropi ima zahvaljujući kovid propusnicama, a i "Amerika se pomalo vraća na onu staru", dok je to u Aziji i dalje teško.

"Kada su u Francuskoj i u Nemačkoj krenuli prvi koncerti, video sam da su svi zajedno disali. Zaista mislim da su svi jedva čekali da ponovo da budu u punoj sali, da sede pored nekoga, da osete tu energiju... A i mi smo želeli da ponovo osetimo publiku. Onlajn koncerata će i dalje biti, to je budućnost, ali mislim da forma koncerta nikada neće nestati", zaključuje Radulović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura