Reflektor

Here we go again: ABBA se posle 40 godina vratila na muzičku scenu albumom "Voyage"

Komentari

Autor: Tanjug

05/11/2021

-

13:32

Here we go again: ABBA se posle 40 godina vratila na muzičku scenu albumom "Voyage"
Here we go again: ABBA se posle 40 godina vratila na muzičku scenu albumom "Voyage" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Legendarna švedska pop grupa ABBA danas se vraća na muzičku scenu s novim albumom "Voyage", posle gotovo 40 godina od svog raspada, saopštio je izdavač albuma, Universal Studios.

Članovi grupe, Bjorn Ulveus, Beni Anderson, Ani-Frid Lingstad i Agneta Faltskog, ovaj album su najavili početkom septembra u Londonu i pritom predstavili jednu od pesama na njemu, "I Still Have Faith in You".

profimedia

 

Pre izlaska albuma, javnosti su predstavljene još dve pesme - "Don''t Shut Me Down" i modernizovana verzija numere "Just A Notion", snimljene 1978. godine, koja se nije našla ni na jednom albumu.

Osim toga, Aba je najavila i turneju, ali virtuelnu, sa hologramima članova. Međutim, članovi benda su najavili da će se razići nakon završetka turneje, ali ovaj put konačno.

"To je to", rekao je član grupe Beni Anderson za Gardijan, istovremeno najavljujući dugo očekivano 40-godišnje okupljanje grupe. Kazao je da je "ponovno zajedničko stvaranje muzike bilo divno", ali planiraju da to više nikada ne rade.

Kako navodi, ovaj drugi razlaz je drugačiji od onog koji je grupa imala 1982. godine - ovaj drugi je više prijateljski, ali ipak konačan.

Kada je u pitanju prvi raskid grupe Anderson kaže: "Nikad nisam rekao sebi da se ABBA nikada više neće ponoviti. Ali sada vam mogu reći: to je to".

Čuvena švedska četvorka je bila aktivna od 1972. do 1982. godine, kada je izašao njihov poslednji album "The Visitors".

profimedia

Fanovi čekaju na svoj primerak albuma "Voyage"

Sa pesmom "Waterloo" Aba je 1974. godine, pobedila na Evroviziji, a pamte je i po hitovima poput "Dancing Queen", "Mamma Mia", "Money, Money, Money", "Take A Chance On Me", "The Winner Takes It All", i mnogim drugim.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura