Reflektor

Leonardo Dikaprio na korak da prihvati ulogu vođe kulta koji je u smrt poslao 900 ljudi

Komentari

Autor: Deadline

10/11/2021

-

23:17

Leonardo Dikaprio na korak da prihvati ulogu vođe kulta koji je u smrt poslao 900 ljudi
Leonardo Dikaprio na korak da prihvati ulogu vođe kulta koji je u smrt poslao 900 ljudi - Copyright Tanjug AP

veličina teksta

Aa Aa

Leonarda Dikaprio je u završnim pregovorima sa studijom MGM da prihvati ulogu Džima Džonsa, vođe kulta Hram naroda koji je pre više od 40 godina u smrt samoubistvom poslao više od 900 svojih sledbenika.

Prema pisanju američkog Deadline, MGM je otkupio scenario za film koji je potpisao Skot Rozenberg (scenarista filmova "Venom", "Džumandži", "High Fidelity", "Con Air"...), a koji će se baviti životom Džonsa, koji je 1955. godine u Indijanapolisu osnovao ozloglašeni kult.

Džons je do sedamdesetih godina otvoreno odbacio hrišćanstvo, tvrdeći da je zapravo on Bog, pa je osnovao i Džonstaun i podsticao sledbenike da tu žive s njim, hvaleći socijalni rad i oslobađenje od ugnjetavanja od strane američke vlade.

Usred glasina o kršenju ljudskih prava, američka vlada je novembra 1978. poslala delegaciju koju je predvodio Leo Rajan. Članove delegacije su ubili Džonsovi sledbenici, a onda je vođa kulta organizovao masovno samobustvo svojih sledbenika.

Pretpostavlja se da će na velikom platnu biti prikazan upravo taj kobni 18. novembar 1978, kada je život izgubilo 918 ljudi, popivši cijanid u soku. Među njima je bio i Džons.

Pre nekoliko godina predstavljen je dokumentarni film u kome preživeli govore kako je bilo živeti u verskoj organizaciji koju je predvodio Džim, a u kojoj se promovisao hrišćanski socijalizam.

Studio MGM je potvrdio da će se pomenuti igrani film raditi, ali ne i kada se očekuje početak snimanja.

Dikaprio bi na ovom projektu trebalo da učestvuje ne samo kao glavni glumac, već i kao jedna od producenta preko svoje producentske kompanije "Appaian Way".

Oskarom nagrađeni Dikaprio je zvezda nove Netfliksove komedije "Don`t Look Up", zajedno sa Meril Strip, Dženifer Lorens, Arijanom Grande i Timotijem Šalameom, a igra i u novom filmu Martina Skorsezea "Killers of the Flower Moon". Kao glumac i producent, Dikaprijevi filmovi su zaradili preko 7,9 milijardi dolara širom sveta. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura