Aktuelno iz kulture

Od svih koje je snimio, jednu scenu Leonardo Dikaprio nikada neće zaboraviti: Za sve je "kriv" Džek Nikolson

Komentari

Autor: Independent

17/10/2021

-

20:07

Od svih koje je snimio, jednu scenu Leonardo Dikaprio nikada neće zaboraviti: Za sve je "kriv" Džek Nikolson
Od svih koje je snimio, jednu scenu Leonardo Dikaprio nikada neće zaboraviti: Za sve je "kriv" Džek Nikolson - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Leonardo Dikaprio u svojoj karijeri snimio je mnogo nezaboravnih scena, ali jednu smatra naročito važnom.

Reč je o sceni iz filma "Dvostruka igra" ("Departed") koji je premijerno prikazan pre tačno 15 godina.

Krimi drama obeležila je treću Dikaprijevu saradnju sa rediteljem Martinom Skorsezeom i u njoj igra Bilija Kostigena, policajca koji dobija zadatak da se infiltrira u irsku bandu u Južnom Bostonu.

Scena iz tog filma, koja je naročito bliska Dikaprijevom srcu, prikazuje Frenka Kostela (Džek Nikolson), lidera bande, koji kaže Kostigenu da sumnja da se u njegovoj bandi nalazi policijski doušnik.

"Bilo je mnogo različitih scena u kojima nisam imao pojma šta će se desiti. U jednoj naročito... Sećam se da je Džek pričao sa Martinom, jer je smatrao da nije dovoljno zastrašujući. Bila je to jedna scena za stolom i jedan od najnezaboravnijih trenutaka u mom glumačkom životu", prisetio se Dikaprio, prenosi Independent.

"Džek (Nikolson) je bio brz, snimao je svoje scene, a onda odlazio, ali to su bili neki od najintenzivnijih trenutaka u filmu, barem za mene", rekao je glumac, dodavši da je tada stekao uspomene koje "kao ljudsko biće i kao ličnost nikada neće zaboraviti". 

Veličanstveni Džek Nikolson bio je nominovan te godine za "Zlatni globus" za svoju ulogu u tom filmu, a "Dvostruka igra" dobila je četiri Oskara - za najbolji film, najbolju režiju, najbolju montažu i najbolji adaptirani scenario.

To je i jedan od filmova sa najneočekivanijim obrtima, a snimljen je kao adaptacija honkoškog trilera "Pakleni poslovi".

Priredila: S. R.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura