Reflektor

Snima se dokumentarac "Džoni protiv Amber": Šta se zaista dogodilo i ko je stvarno kriv za burni razlaz

Komentari

Autor: Variety

19/11/2021

-

21:11

Snima se dokumentarac "Džoni protiv Amber": Šta se zaista dogodilo i ko je stvarno kriv za burni razlaz
Snima se dokumentarac "Džoni protiv Amber": Šta se zaista dogodilo i ko je stvarno kriv za burni razlaz - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

"Džoni protiv Amber" naziv je dokumentarnog ostvarenja koje će kroz dve epizode doneti priču o burnom raskidu između Džonija Depa i Amber Herd, kao i sudskom procesu koji se odvija pod budnim okom javnosit.

Kako piše Variety, dokumentarac bi uskoro trebalo da bude prikazan na kanalu Discovery Plus, a iza projekta je stala nezavisna britanska produkcijska kuća "Optomen" čija je zamisao da ispriča "obe strane" priče, a kroz razgovore sa advokatima koji su zastupali glumce, te razgovore sa bliskim prijateljima i saradnicima bivšeg para.

Podsetimo, Džoni Dep i Amber Herd su se venčali februara 2015, ali je samo 15 meseci kasnije objavljeno da se razvode. Svet su tada obišle fotografije Amber u modricama, za koje je glumica tvrdila da joj ih je napravio suprug.

Razvod je 2017. godine postignut nagodbom - Dep je platio bivšoj ženi sedam miliona dolara da povuče tužbu o porodičnom nasilju koju je podigla protiv njega, ali su nekadašnji supružnici nastavili da se sreću na suđenjima. Naime, Amber je 2018. godine napisala kolumnu za "Vašington post" u kom je pisala o nasilju nad ženama i mada nije ni u jednom trenutku pomenula ime bivšeg supruga, ono se moglo pročitati između redova.

Dep ju je zbog toga tužio za klevetu i zahtevao 50 miliona dolara odštete. Isti iznos zatražio je od britanskog tabloida "San", koji ga je u jednom tekstu nazvao "osobom koja je prebila suprugu". Sudija je u međuvremenu odbacila njegovu tužbu protiv tabloida, ali je početkom avgusta Dep  "ostvario malu pobedu" budući da je sud u Njujorku uvažio njegov zahtev za proverom da li je njegova bivša supruga ispoštovala nalog o doniranju novca koji joj je isplaćen u nagodbi nakon razvoda. 

Sve to vreme, mediji i javnost burno prate razvoj slučaja, a fanovi aktivno učestvuju i vode sopstvene "bitke" i kroz pokrenute kampanje na društvenim mrežama: #JusticeforJohnniDepp i #IStandVithIouAmberHeard.

"Priča o tome šta se dogodilo između Džonija i Amber nastavlja da izaziva velike podele, između obožavalaca i javnosti u celini. Zamislili smo da napravimo dokumentarac koji će istražiti priču iz obe perspektive, kako bi gledalac mogao da ode dalje od naslova, da razume ko su oni i odluči kome će verovati u ovoj složenoj ljudskoj priči. Mislimo da je ovo jedna ubedljiva, savremena priča o istini i lažima za koju se nadamo da će otvoriti širi dijalog", navode čelnici iz Discovery.

"Kroz razne snimke, pa i tekstualne poruke koje su iznete kao dokaz na sudu, oba dela dokumentarca trebalo bi gledaocima da daju nešto drugačiji uvid u brak, koji je tragično krenuo naopakao, a sve sa idejom da bolje razumemo važno pitanje koje se odnosi na nasilje u porodici", istakao je Nik Horbni, jedan od direktora produkcije "Optomena".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura