Reflektor

Džona Hil "oživljava" legendarnog frontmena grupe Grateful Dead u novom filmu Martina Skorsezea

Komentari

Autor: Deadline

22/11/2021

-

21:20

Džona Hil "oživljava" legendarnog frontmena grupe Grateful Dead u novom filmu Martina Skorsezea
Džona Hil "oživljava" legendarnog frontmena grupe Grateful Dead u novom filmu Martina Skorsezea - Copyright profimedia/AP Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Džona Hil igraće gitaristu grupe Grateful Dead Džerija Garsiju u novom filmu Martina Skorsezea.

Hil je takođe jedan od producenata tog filma Apple TV kuće. Ostvarenje, koje još nema naziv, snima se uz dozvolu grupe i njenih menadžera, saopštio je portal Deadline.

Iako je to prvi muzički biografski film koji režira Skorseze, on je već bio izvršni producent dokumentarca o grupi Grateful Dead - "Long Strange Trip" iz 2017. koji je dobio odlične ocene kritike. 

Takođe je režirao dokumentarce o Džordžu Harisonu i Bobu Dilanu, kao i koncertni film kanadske grupe The Band, koji nosi naziv "The Last Waltz".

Hil je vesti o filmu potvrdio u četvrtak na svom Instagramu, ali još nema zvaničnog saopštenja o tome.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonah Hill (@jonahhill)


Grateful Dead je jedan od bendova iz San Franciska koji je promenio odnos publike prema rok muzici, albume kao celovite priče učinio važnijim od singlova, a od koncerata napravio spektakle sa maratonskim izvođenjima.

 

Iako se svrstava u psihodelični rok žanr, grupa je imala korene u bluzu, a iz sveta džeza pozajmili su improvizacije za svoje pesme. 

Fanatični obožavaoci grupe, od kojih su neki godinama pratili grupu sa koncerta na koncert, poznati su pod nazivom Deadheads (u doslovnom prevodu: "mrtve glave").

Grupu su originalno činili Džeri Garsija (glavna gitara, vokali), Bob Vir (ritam gitara, vokali), Ron "Pigpen" Mekeran (klavijature, harmonika, vokali), Fil Leš (bas, vokali) i Bil Krojcman (bubnjevi). Od Garsijine smrti 1995. bend je nastupao svega nekoliko puta, između ostalog u okviru predsedničke kampanje Baraka Obame i na oproštajnoj turneji 2015.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu