Reflektor

Život Tine Tarner pretočen i u strip

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Reuters

27/11/2021

-

10:40

Život Tine Tarner pretočen i u strip
Život Tine Tarner pretočen i u strip - Copyright EPA/STEFFEN SCHMIDT

veličina teksta

Aa Aa

Muzička legenda Tina Tarner proslavila je 26. novembra 82. rođendan. Iako je ova muzička zvezda u penziji još od 2009. godine, interesovanje za njen rad i život ne prestaju.

Kako prenose svetski mediji, pozivajući se na Reuters, njen život je sada "pretočen" i u strip iza kog stoji izdavačka kuća "Tidal Wave", a u kom je opisano njeno odrastanje u Tenesiju, put do uspeha na muzičkoj sceni i borba protiv zlostavljanja bivšeg supruga Ajka.

Nedavno je odjeknula vest da je Tina Tarner prodala prava na svoj muzički opus izdavačkoj kući BMG, koja je ugovorom obezbedila i prava na korišćenje imena i brenda Tine Tarner. Iako zvanično nije objavljeno, upućeni su naveli da je taj dogovor "težak" 50 miliona dolara.

"Muzičko putovanje Tine Tarner inspirisalo je stotine miliona ljudi širom sveta i nastavlja da prisvaja novu publiku. Čast nam je što preuzimamo posao upravljanja njenim muzičkim i komercijalnim interesima. Ovo je odgovornost koju prihvatamo krajnje ozbiljno i mraljivo ćemo raditi, jer Tina je istinski i jednostavno - najbolja", kazao je tim povodom čelnik kompanije BMG.

Tina Tarner tokom šest decenija duge karijere osvojila je 12 Gremija i prošlog meseca je po drugi put ušla u Rokenrol dvoranu slavnih kao samostalna umetnica, nakon što je 1991. primljena u taj panteon sa svojim bivšim suprugom Ajkom s kojim je nastupala na početku karijere. Tokom solo karijere ostvarila je čak pet platinumskih albuma.

"Život mi nije bio dobar. Imala sam nasilnički život i ne postoji drugi način da ispričam priču. To je stvarnost, istina, koju morate da prihvatite", istakla je Tina pričajući o dokumentarnom filmu koji je premijerno emitovan na HBO.

U tom dugometražnom dokumentarcu, jednostavno nazvanom "Tina", pevačica se prvi put osvrće pred kamerama na svoju bolnu mladost, istinske ljubavi i svetsku slavu, koju je pronašla kao sredovečna žena.

U žiži javnosti bila je i nedavno, pošto je njen advokatski tim tužio nemačku firmu Kofo Entertanment, jer u njihovom mjuziklu "Simply the best - The Tina Turner Story" igra žena koja previše podseća na legendarnu pevačicu.

Zastupnici muzičarke, kako su naveli, smatraju da zabavljačica Dorotea Koko Flečer, koja je specijalizovana za imitacije Tine Tarner, toliko liči na njihovu klijentkinju, da bi gledaoci mogli da pomisle da ona lično učestvuje u produkciji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Nova tužba protiv Aleka Boldvina: Porodica poginulog marinca optužuje glumca za klevetu, traže 25 miliona dolara odštete