Poznati

Tina Tarner tužila produkciju mjuzikla zato što njena imitatorka "previše liči" na nju

Komentari

Autor: ITV

10/11/2021

-

17:08

Tina Tarner tužila produkciju mjuzikla zato što njena imitatorka "previše liči" na nju
Dorotea Koko Flečer i Tina Tarner - Copyright profimedia, AP/Ray Stubblebine

veličina teksta

Aa Aa

Advokati pevačice Tine Tarner tužili su nemačku firmu Kofo Entertanment, jer u njihovom mjuziklu "Simply the best - The Tina Turner Story" igra žena koja previše podseća na legendarnu pevačicu.

Zastupnici muzičarke smatraju da zabavljačica Dorotea Koko Flečer, koja je specijalizovana za imitacije Tine Tarner, toliko liči na njihovu klijentkinju, da bi gledaoci mogli da pomisle da ona lično učestvuje u produkciji.

Sporan je bio poster, kojim je najavljivan njen nastup, a advokati nisu odustali od tužbe ni nakon što su organizatori promenili plakate.

Regionalni sud u Kelnu već je presudio u korist Tarner, ali nakon uložene žalbe Viši regionalni sud u istom gradu poništio je presudu pa je ceo proces prebačen na Savezni sud pravde, koji će doneti konačnu odluku.

Advokat poznate pevačice je navela da bi Tina trebalo da odlučuje o tome kada i na koji način će se koristiti njeno ime i postavlja pitanje da li je upotreba lika i dela Tine Tarner u ovom slučaju korišćena u svrhu umetnosti.

Koko Flečer, međutim, smatra da je "besmisleno" i pomisliti da bi neko mogao da je pomeša sa Tinom Tarner, budući da je tek u tridesetim godinama života.

"Nikad nisam ni pomislila da bi naš omaž Tini izazvao takav haos, ali s druge strane, to znači da nešto radimo kako treba", rekla je Koko u emisiji "This Morning" na ITV.

Interesantno je da je Koko započela karijeru nastupima u Las Vegasu oponašajući Vitni Hjuston, ali da je kasnije odlučila da želi da imitira svoju "heroinu" Tinu.

"Tako je zabavno nastupati kao Tina Tarner. Volim ono što ona predstavlja na sceni, tu sirovu energiju. Ona vam pruža sve od sebe", rekla je Koko.

Imitatorka, koja nikad uživo nije gledala Tinu, kaže da je "upala u nevolje", kada je mjuzikl "Simple The Best" u kom igra, gostovao u Velikoj Britaniji.

Inače, Kofo Entertanment zastupa imitatore poznatih izvođača, kao što su Elvis Prisli, Bitlsi i Frenk Sinatra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin