Reflektor

Izgubljeni album Dejvida Bouvija "Toy" od 8. januara pred slušaocima

Komentari

Autor: Tanjug

07/01/2022

-

13:04

Izgubljeni album Dejvida Bouvija "Toy" od 8. januara pred slušaocima
Dejvid Bouvi - Copyright Tanjug/AP/Mark Adams/Dubreq Ltd

veličina teksta

Aa Aa

Poslednji album čuvenog britanskog muzičara Dejvida Bouvija pod nazivom "Toy" trebalo bi da bude objavljen sutra, 8. januara, povodom obeležavanja 75 godina od njegovog rođenja.

Pesme su snimljene nakon nastupa na Glastonberi festivalu 2000. i još tada je bilo planirano da album bude objavljen te iste godine, međutim, odluka izdavačke kuće je bila da Bouvi snimi kompletno novi materijal.

Tokom pomenute sesije iz 2000, predstavnik žanra "glam rock" Dejvid Bouvi (1947-2016) je ponovo interpretirao čuvene pesme koje je snimio u periodu od 1964. do 1971. godine.

Na ovom izdanju zastupljene su pesme "In The Heat of the Morning" (1968) sa gudačkim deonicama koje su preuzete sa originalne demo verzije, "Shadow Man", a Bouvi je tom prilikom ponovo snimio i svoj prvi singl "Liza Jane" (1964).

Tako su pesme sa ovog izdanja postale deo legende o Dejvidovom "izgubljenom albumu", a onda, pre deset godina izdanje je objavljeno onlajn, dok će 8. januara album "Toy" biti objavljen u punom sjaju i svim fizičkim formatima (i CD i vinil).

Diskografska kompanija "Warner Chappell Music" (WCM) i "David Bowie Estate" u prvim danima ove 2022. godine objavili su da je WCM preuzeo globalna izdavačka prava na katalogu autorskih pesama rok muzičara.

Dogovor sa velikom muzičkom kompanijom obuhvata kompletan opus Bouvija - stotine pesama iz karijere koja je trajala šest decenija.

Britanski muzičar, pevač, kompozitor, producent, ali i glumac - Dejvid Bouvi je preminuo 10. januara 2016. godine nakon 18 meseci borbe sa rakom, mirno i u krugu svoje porodice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura