Reflektor

Pet decenija "Kuma": Čejmbers kao Brando u seriji koja otkriva tajne sa snimanja kultnog filma

Komentari

Autor: 24sedam

15/01/2022

-

10:26

Pet decenija "Kuma": Čejmbers kao Brando u seriji koja otkriva tajne sa snimanja kultnog filma
Pet decenija "Kuma": Čejmbers kao Brando u seriji koja otkriva tajne sa snimanja kultnog filma - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Džastin Čejmbers, zvezda serije "Uvod u anatomiju", igra Marlona Branda iz vremena kad je snimao kultni film "Kum", u novoj seriji pod nazivom "The Offer" (Ponuda), striming platforme "Paramount+".

"Paramount+" je zvanično objavio da je premijera serije zakazana za 28. april, a upravo je objavljen i trejler koji najavljuje restaurisanu verziju kultnog ostvarenja Frensisa Forda Kopole, piše portal 24sedam. Od 25. februara film će početi da se prikazuje u određenim bioskopima u Americi i svetu, a od 22. marta će biti dostupan u 4K Ultra HD verziji na platformama.

Serija "The Offer" ima 10 epizoda, i bavi se pričom o snimanju čuvenog ostvarenja Frensisa Forda Kopole iz perspektive, pre svega, producenta Alija Radija koga igra Majls Teler.

Pored pomenutih Čejmbersa i Telera, u seriji "The Offer" igraju Metju Gud kao Robert Evans, Džuno Templ kao Beti Makart, Đovani Ribizi kao Džo Kolombo, Den Fogler kao Frensis Ford Kopola, Bern Gorman kao Čarls Bludorn, Kolin Henks kao Beri Lapidus i Patrik Galo kao Mario Puzo.

Prve tri epizode serije će se emitovati jedna za drugom, dok će preostalih sedam biti dostupno za strimovanje četvrtkom.

Legendarni "Kum" je sniman 1972. godine, a Kopoli je u režiji i adaptaciji pomagao autor istoimenog romana Mario Puzo. Glavne uloge su tumačili Marlon Brando, Al Paćino, Džejms Kan, Džon Kazale, Robert Duval, Dajan Kiton i Talija Ši.

Film je bio nominovan za 11 Oskara, a osvojio je tri -  za najbolji film, najboljeg glumca i najbolji adaptirani scenario, a izabran je i za čuvanje u Nacionalnom filmskom registru Sjedinjenih Američkih Država. Pored toga, rangiran je kao drugi najbolji film u istoriji američke kinematografije, iza "Građanina Kejna" na spisku "100 godina... 100 filmova" Američkog filmskog instituta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura