Reflektor

Snima se novi "Osmi putnik": Ridli Skot u ulozi producenta

Komentari

Autor: Variety

06/03/2022

-

15:41

Snima se novi "Osmi putnik": Ridli Skot u ulozi producenta
Snima se novi "Osmi putnik": Ridli Skot u ulozi producenta - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Snima se novi "Osmi putnik", zasnovan na čuvenom filmu Ridlija Skota, koji će ovog puta biti producent ostvarenja.

Režija je poverena Fedu Alvarezu, reditelju filma "Ne diši", koji će takođe potpisivati i scenario za ovaj film. 

Originalni "Osmi putnik" prati posadu svemirskog broda koji dolazi u kontakt sa krvožednim vanzemaljcem.

Čuveni naučnofantastični horor sa Tomom Skeritom, Sigurni Viver, Veronikom Kartrajt i drugima, imao je niz nastavaka i spinofova, kao i prednastavak "Prometej". 

Međutim, Alvarezov projekat je novo čitanje te premise i neće biti povezan sa narativom tri filma o "Osmom putniku", a trebalo bi da bude prikazivan na striming servisu Hulu.

Stiže i peti deo "Predatora"

Pri kraju je i snimanje petog dela franšize "Predator", pod nazivom "Lobanja" (Skull), u režiji Dena Trahtenberga. Ovog puta, trebalo bi da saznamo poreklo najvećeg vanzemaljskog neprijatelja "osmog putnika", a film prema rečima producenta Džona Dejvisa, sadrži veliki deo "DNK originalnog filma, koji je postigao ogroman uspeh".

Prinstscreen YouTube/ 20th Century Studios

 

Franšizu je nekoliko godina pratila loša reputacija. Pored toga što je prethodni deo dobio slabe ocene kritike i publike, njegov reditelj Šejn Blek, koji je glumio jednog od vojnika u originalnom ostvarenju, izazvao je veliku kontroverzu, poverivši jednu manju ulogu prijatelju za kog se kasnije ispostavilo da je osuđivan za sekusualno nasilje. 

Prvi "Predator" prikazan je 1987. i postigao je ogroman uspeh. U filmu koji je režirao Džon Mektirnan, glavnu ulogu tumačio je Arnold Švarceneger, kao vođa elitnog paravojnog spasilačkog tima u misiji da spase taoce gerilskih snaga iz centralnoameričke prašume. Međutim, tim susreće smrtonosnog Predatora, tehnološki naprednog vanzemaljca koji ih jednog po jednog uhodi i lovi.

Radni naziv bio je "Lovac", a budžet je iznosio samo 15 miliona dolara. Na osnovu uspeha ovog ostvarenja, nastao je niz stripova, video igara, akcionih igračaka, kao i dva krosover ostvarenja sa franšizom "Osmi putnik". 

I ovaj film će se takođe prikazivati na Hulu platformi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura