Reflektor

Skarlet Johanson: Nisam mogla da govorim kada sam se rukovala sa Dejvidom Bouvijem

Komentari

Autor: FarOut

19/03/2022

-

09:49

Skarlet Johanson: Nisam mogla da govorim kada sam se rukovala sa Dejvidom Bouvijem
Skarlet Johanson: Nisam mogla da govorim kada sam se rukovala sa Dejvidom Bouvijem - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zvezda filmova "Izgubljeni u prevodu" i "Crna udovica", Skarlet Johanson objavila je 2008. tribjut album sa obradama pesama Toma Vejtsa pod nazivom "Anywhere I Lay My Head", koji su mnogi dočekali sa rezervom.

Međutim, jedan od retkih koji je njenom projektu pristupio otvorenog srca i uma bio je britanski umetnik Dejvid Bouvi (1947-2016). I ne samo da se Bouviju svidelo ono što je čuo, već je pohvalio rad glumice i pristao s njom da snimi dve pesme piše magazin FarOut.

"Nastupi Skarlet su mistični i dvostruko kul", podseća ovaj magazin na reči čuvenog muzičara koje je objavio na svojoj veb stranici.

Johanson je bila više nego oduševljena što je imala priliku da radi sa Bouvijem. Ona je nedavno u razgovoru za NME otkrila da je čuveni britanski umetnik, pored glumca Patrika Svejzija (1952-2009), bio njena prva slavna simpatija.

"Patrik Svejzi je bio moja najveća simpatija. On još uvek jeste. I Dejvid Bouvi u `Lavirintu`. Otvorili su mi oči za seksualnost! Obojica su izgledali sjajno u izuzetno uskim pantalonama", kazala je Skarlet, a prenosi magazin FarOut.

Prema njenim rečima, prilikom prvog susreta sa Bouvijem je bila prilično nervozna.

"Nisam mogla da mu kažem da je on moja prva ljubav jer nisam mogla da govorim kada se rukovao sa mnom", dodala je popularna glumica.

Ta početna nervoza je tokom rada na pomenutom albumu nestala, jer je očigledno došlo do hemije kada su zajednički radili obrade Vejtsovih kultnih pesama.

Ono što je za glumicu bilo možda i važnije jeste činjenica da je dobila zeleno svetlo od samog Vejtsa. Kako je Johanson ispričala, razgovarala je preko telefona sa suprugom čuvenog muzičara Ketlin Brenan, koja joj je rekla da se njenom mužu sviđa album.

"Čula sam ga kako gunđa u pozadini", radosno se u razgovoru za NME prisetila glumica.

profimedia

 

Muzika Toma Vejtsa se može čuti u mnogim fimovima i TV serijama, i sam je komponovao muziku za brojna ostvarenja, uključujući Kopolin mjuzikl "One From the Heart" i Džarmušev "Noć na zemlji" (Night on Earth), kao i za pozorišne predstave "Crni jahač" (The Black Rider) i "Alisa" (Alice). Ali ono što Vejts ne podnosi je kada se njegove pesme koriste u reklamama i dobio je nekoliko tužbi protiv kompanija koje su se usudile da to urade bez njegove dozvole.

Ovaj umetnik se za muziku zainteresovao još kao dete, a prvi album "Closing Time" objavio je 1973. godine. Suprugu, umetnicu Ketlin Brenan upoznao je na snimanju filma "One From the Heart", i u saradnji sa njom je napisao autobiografski mjuzikl "Frank’s Wild Years", koji je postavljen na scenu 1986. godine.

 

S druge strane, Bouvi tokom karije nije bežao od toga da obrađuje i pesme drugih umetnika. To nije umanjilo njegov sopstveni rad, naprotiv - možda je to dodatno privuklo nove obožavaoce, kojima je Bouvi poželeo dobrodošlicu u sopstveni opus.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura